Nerokkaat piparicookiet
En tajua, miksi en koskaan aiemmin ole tajunnut tehdä näitä piparicookieita! Aina pipareiden teossa jää "se viimeinen pala" taikinaa, jota ei enää jaksaisi kaulita ja joka alkaa olla jo niin pehmeääkin, että jauhoja joutuu käyttämään niin paljon, että piparit maistuvat lähinnä jauholta. Ja sitä paitsi mikä olisi vielä parempaa kuin raaka piparkakkutaikina? No raaka piparkakkutaikina, jossa on myös suklaata, manteleita ja rusinoita! Ja juuri se on näiden cookieiden makumaailma!
Ja juuri paljon helpommaksi näiden cookieiden teko ei voisi mennä! Tarvitaan vain piparitaikinaa, joka minulla tässä on gluteenitonta taikinaa tällä ohjeella tehtynä, sekä manteleita, rusinoita ja Fazerin taloussuklaata (tai esim. Pandan tummaa suklaata, jossa on gluteeniton-merkintä).
Gluteenittomat piparcookiet (9 kpl)
noin 250 g piparkakkutaikinaa
0,5 dl manteleita
0,5 dl rusinoita
8 palaa Fazerin taloussuklaata
Sattumat rouhitaan karkeasti veitsellä ja sekoitetaan piparitaikinan joukkoon.
Ainekset sekoitetaan ja taikina pyöritellään paksuksi pötköksi, joka jaetaan tasakokoisiksi nokareiksi uunipellille reilun leviämisvaran kera.
Paistoaika riippuu cookieiden koosta, mutta 9-12 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla on hyvä skaala. Nämä ovat aikamoisia mölliköitä, joten 12 minuuttia oli juuri sopiva aika. Kannattaa kuitenkin tarkkailla paistoa, koska kuiviksi näitä ei ole tarkoitus korputtaa.
Entistä ylen joulupukkia mukaillen: Kyllä äiti tietää.
VastaaPoista