Kinder-kakku pääsiäiseen

Kinder-munat ovat perinteinen osa pääsiäistäni, ja ne ovat innoittaneet myös monia muita, sillä erilaisia Kinder-piirakoita ja -kakkuja on vilissyt Instagramissa ja leivontablogeissa valtoimenaan. Tämä Kinder-kakku on hyydytetty versio ja täytteenä on valkosuklaata sekä aina yhtä ihanaa Nutellaa.


Koska kakku on kaksikerroksinen ja pohjakin paistetaan, kakun tekemisessä on useita vaiheita ja tekeminen vie jonkin aikaa, mutta ei kannata säikähtää; mitään vaikeaa tekemisessä ei ole!

Alkuperäinen ohje on K-ruoan resepti viime pääsiäiseltä, ja olen tuunannut sitä hieman. Ensin valmistetaan pohja, jonka tein omalla mokkapalareseptilläni:

2 kananmunaa
1,5 dl sirosokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
75 g sulaa margariinia
0,5 dl (soija)maitoa
+ (soija)maitoa kostutuksen.

Irtopohjavuoka vuorataan leivinpaperille ja laitetaan odottamaan. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, johon sekoitetaan kahdessa erässä vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, sulatettua margariinia sekä voita. Valmis taikina on napakkaa ja hailakanruskeaa. Se kaadetaan vuokaan ja laitetaan noin 20 minuutiksi 180-asteisen uunin alatasolle paistumaan.


Pohja jäähdytetään huoneenlämpöiseksi, ja jäähdyttämisen nopeuttamiseksi se kannattaa irrottaa vuoasta. Samalla vuokaan voi lisätä reunakalvot, jos korkeus ei muutoin riitä.


Jäähtynyt pohja kostutetaan kevyesti maidolla, ja sitten aloitetaan alemman täytteen teko: valkosuklaa sulatetaan ensin varovasti mikrossa.


Sen jälkeen liivatelehdet laitetaan kylmään veteen, ja leivontakulhossa vatkataan vaniljasokerilla maustettu kerma löysäksi vaahdoksi. Vaahtoon vatkataan maustamatonta tuorejuustoa ja lopuksi sula valkosuklaa. Liivatteista puristetaan ylimääräinen vesi pois ja ne liuotetaan kiehuvaan sitruunanmehuun. Liivateliemen annetaan jäähtyä, ja sen jälkeen se kaadetaan ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja vuokaa kopautetaan pari kertaa pöytään, jotta täyte asettuu tasaisesti. Kakku menee jääkaappiin hyytymään tunniksi ennen toisen kerroksen valmistamista.

Toista kerrosta varten laitetaan liivatteet likoamaan kylmään veteen. Leivontakulhossa vatkataan vaniljasokerilla maustettu kerma löysäksi vaahdoksi, ja vaahtoon vatkataan Nutellaa eli suklaa-hasselpähkinälevitettä. Liivatteista puristetaan ylimääräinen vesi pois ja ne liuotetaan kiehuvaan (soija)maitoon. Liivateliemen annetaan jäähtyä, ja sen jälkeen se kaadetaan ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Täyte kaadetaan alemman täytteen päälle, johon se levittyy kuin itsestään, koska se on hyvin notkeaa. Kakku menee jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 

Valkosuklaatäyte
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunanmehua 0 +,25 dl vettä
3 liivatelehteä.

Nutella-täyte
2 dl vispikermaa
400 g Nutellaa
0,75 dl (soija)maitoa
3 liivatelehteä.


Pinnalle tulevaa valkosuklaakuorrutusta varten kiehautetaan kattilassa tilkka kermaa, johon sekoitetaan paloiteltu valkosuklaa. Kattila otetaan pois liedeltä, ja kun seosta sekoittelee, tulee paksua ja tasaista valkosuklaakastiketta. Kuorrutus viimeistellään nokareella voita. Kuorrutus saa jäähtyä hieman, mutta koska se on hyvin paksua, kannattaa tunnustella rakennetta sekoitellessa: sen täytyy olla edelleen levittyvää, jotta sen saa tasaisesti kakun päälle.


Kuorrutus kaadetaan varovasti kakun päälle ensin reunoille ja siitä palettiveitsellä varovasti tasoitellen niin, että reunan yli valuu hieman. Kuorrutettu kakku käytetään jääkaapissa, jotta kuorrutus jähmettyy niille sijoilleen eikä valu holtittomasti. Loppu onkin leipurin oman mielikuvituksen varassa: Kinder-munia, Kinderin Bueno-patukoita, erilaisia suklaarouheita ja -makeisia! Enemmän on enemmän tässä kakussa ehdottomasti! 

Valkosuklaakuorrutus
0,5 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
1 rkl suolaista voita
+ erilaisia makeisia ja suklaamunia pinnalle.


Postailen vielä sunnuntaina gluteenittoman ja vähälaktoosisen Kinder-herkun, koska tämä kakku sisältää nyt miltei kaikkia mahdollisia allergeenejä... Mutta tein tämänkin laktoosittomista kermoista ja tuorejuustoista, joten vain valkosuklaassa on laktoosia, eli tämäkin on siis vähälaktoosinen.

Ihanan makoisaa ja aurinkoista pääsiäistä! 💛

Kommentit