Pullakeskiviikko

Kun laskiaisena ei syönyt pullaa, nyt pullanhimo yltyi kestämättömäksi ja täytyi päästä tekemään kunnon korvapuustipitkoa.


Olen toki aiemminkin postannut tänne oman suosikkiohjeeni pullataikinan tekoon, ja se löytyykin esimerkiksi tästä postauksesta.

Tällä kertaa molempien pitkojen täytteenä on sama korvapuustiseos eli pehmeää voita, sokeria, vaniljasokeria ja runsaasti kanelia.

Pitkulaisen muotoinen pitko on tehty samaan tapaan kuin aiemmassa postauksessa halkaisemalla taikinarulla pituussuunnassa kahtia ja kieputtamalla säikeet toistensa ympärille. 


Kranssi sen sijaan on tehty pyöräyttämällä taikinarulla ympyräksi ja leikkaamalla ympyrään saksilla noin sentin päähän toisistaan "haavoja", jotka eivät ulotu aivan pohjaan saakka.


Pitkot (tai kranssihan tuo toinen oikeastaan on) saavat kohota leivinliinan alla ainakin 15 minuuttia ennen paistoa. Paistolämpötila on 200 astetta ja paistoaika noin 20 minuuttia tai kunnes pulla on pinnalta kullanruskea ja pohja tuntuu koputtaessa ontolta.


Ah, kyllä perinteinen pulla vain on hyvää! 

Kommentit

  1. Oletko lukenut mummon perinneohjeita, kun pullan himo alkoi vaivata? Näyttää oikein houkuttelevalta, kuppi kahvia vielä lisäksi, niin harmaakin päivä on pelastettu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti