Naistenpäivän kirpeän ihana sitruunakakku

Huomenna juhlistetaan kaikkia naisia, ja se jos mikä on kakun arvoinen päivä! Tämä gluteeniton ja liivatteeton sitruunahyydykekakku sai inspiraationsa Suklaapossun ihanasta ohjeesta, jota olen ottanut vapauden hieman muokata. Alkuperäiseen reseptiin pääset täältä.


Kakun pohja on perinteinen hyydykekakun pohja, joka on tehty gluteenittomista digestivekekseistä sekä sulasta voista. Supernäppärä konsti keksien murskaamiseen on laittaa ne kestävään muovipussiin...

... ja ajella pussin yli pari kertaa kaulimella!


Keksimurusiin yhdistetään sulaa voita sen verran, että pohjan saa paineltua irtopohjavuoan pohjalle melko tasaiseksi kerrokseksi.


Täytteeseen ei tosiaan tule siis liivatetta lainkaan, vaan sitrushedelmä hoitaa täytteen hyydyttämisen. Ensin siis puristetaan yhdestä sitruunasta mehu ja raastetaan pesty (!) kuori talteen.


Sen jälkeen vatkataan vispikermaa. Kermavaahtoon vatkataan sitruunan makuista tuorejuustoa, sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Lopuksi tarkistetaan makeus ja lisätään tarvittaessa tomusokeria. Sitten vain massa vuokaan pohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Gluteeniton ja liivatteeton sitruunahyydykekakku
Pohja:
150 g gluteenittomia digestivekeksejä (esim. Tesco)
60 g sulaa voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
400 g sitruunan makuista tuorejuustoa (esim. Valio)
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu (= noin 4 rkl)
2 rkl (tai oman maun mukaan) tomusokeria.


Kakku on todella raikasta ja sitruunaista, joten pinnalle sopii mainiosti koristeeksi makeat macaron-leivokset, joissa sama keltainen värimaailma ja sitruksinen makumaailma jatkuu.


Tämä kakku on juuri sinulle, joka rakastat raikkautta ja suuria makuja! Jos pidät makeasta, lisää suosiolla enemmän kuin kaksi ruokalusikallista sokeria, mutta minusta tämä on juuri täydellinen kakku aurinkoiseen kevätpäivään.


Ja voi herttinen, miten pehmeän rakenteen kakku saa, kun siinä ei ole liivatetta! Suklaapossun sanat täydellisen kuohkeasta ja pehmeästä rakenteesta eivät todellakaan ole tuulesta temmattuja!

PS. Macaron-leivokset valmistetaan mantelijauhosta, joten nekin ovat täysin gluteenittomia. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit