Suklainen luumujälkkäri sopii täydellisesti joulunalusaikaan

Luumu, suklaa ja konjakki ovat kolme makua, jotka sekä sopivat täydellisesti jouluun että täydentävät toisiaan mainiosti. Siksi ei voikaan syntyä kuin herkkua, kun nämä kolme ainesta yhdistetään jouluiseksi luumu-suklaamousseksi, jonka ohje oli joulukuun Glorian Ruoka&Viini-lehdessä.


Moussen teko aloitetaan keittelemällä kattilassa kuivatut luumut pehmeiksi kerma-vesi-konjakki-kaneliliemessä. Aikamoinen tuoksu!


Noin 10 minuutin keittämisen jälkeen luumut ovat niin pehmeitä, että ne voi surauttaa sauvasekoittimella soseeksi. Kuumaan soseeseen sekoitetaan 100 grammaa pilkottua tummaa suklaata, joka sulaa kuuman soseen joukkoon. Seos ei ole kaikkein esteettisimmän näköistä, mutta se maistuu herkulliselta!


Tällaisenaan seos olisi kuitenkin aivan liian tiivistä ja paksua syötäväksi, joten toisessa kulhossa vatkataan kermaa ja maustetaan se vaniljalla. Kermavaahto nostellaan noin huoneenlämpöiseksi jäähtyneeseen luumu-suklaaseokseen ja, voila, mousse on valmista.

Luumu-suklaamousse (4-6 annosta)

100 g Fazerin taloussuklaata

100 g kuivattuja luumuja

0,5 dl vettä

0,5 dl kermaa

2 rkl konjakkia

1 tl kanelia

2 dl eilavispikermaa

1 tl vaniljasokeria

+ koristeeksi valkosuklaata ja mantelilastuja.

Moussen voi jakaa suoraan annosmaljoihin ja laittaa sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi. Juuri ennen tarjoilua moussen voi koristella esim. valkosuklaakiehkuroilla, joita on helppo höylätä juustohöylällä. Myös mantelin maku sopii mousseen, joten laitoin valkosuklaan kaveriksi hieman mantelilastuja.


Mousse on todella täyteläistä, paksua ja suklaista - siis syntisen hyvää! Saattaisin kyllä laittaa mousseen hieman enemmän luumuja ja vähemmän suklaata, jotta luumun oma ihana maku pääsisi enemmän esille. Konjakki ja kaneli tuntuvat ihanana pikkuhäivähdyksenä.
Kommentit