Luumu-suklaamoussen hengessä myös kahvikakku

Jouluinen luumu-suklaamousse oli niin hyvää ja jouluista, että halusin tehdä kakun, jossa on samanlainen makumaailma. Marraskuun K-ruoka-lehdestä löytyikin juuri sopiva gluteenittoman luumukakun ohje, jota hieman tuunaamalla syntyi hieman taatelikakkua muistuttava todella mehevä kakku, jossa maistuu ihanasti luumu ja kevyesti myös paahtuneen sokerinen rommi!


Kakun teko aloitetaan aivan samalla tavalla kuin moussenkin, mutta vain luumujen keitinliemi vaihdetaan kermasta rommiin: kuivattuja luumuja keitetään rommin, veden ja sokerin kanssa noin 15 minuuttia, jotta luumut pehmenevät soseutuspehmeiksi.


Soseutettuun luumumussuun sekoitetaan puuhaarukalla ensin voita ja sitten tummaa suklaata. Samalla massa jäähtyy sen verran, että siihen voi lisätä kananmunia ilman, että ne muuttuvat kokkeliksi.

Joukkoon sekoitetaan edelleen puuhaarukalla kananmunat yksi kerrallaan. Lopuksi joukkoon sekoitetaan keskenään sekoitetut kuivat aineet: vaalea gluteeniton jauhoseos, mantelijauho, ruokasooda.  sekä joulumausteiden ikisuosikki kaneli. 

Gluteeniton luumu-suklaakakku
250 g kuivattuja luumuja
1dl vettä
1dl rommia
2 dl sokeria
150 g voita
100 g suklaata (Fazerin taloussuklaa)
2 kananmunaa
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia.

Valmis taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun torvivuokaan, jonka tilavuus on 1,8 litraa.


Kakkua paistetaan 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakun pinta on tummanruskea, reunat irtoavat vuoasta eikä kokeilutikkuun tartu taikinaa. 

Valmis kakku saa jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.


Kakku vain mehevöityy, kun se saa tekeytyä vuorokauden tai pari jääkaapissa tiiviisti pakattuna, ja tästä kakusta ei todellakaan voi puhua kuivakakkuna! Toki tämä on aika samanlainen kuin taatelikakku, joten samaan kahvipöytään en välttämättä tekisi näitä molempia, mutta luumun maku on niin ihana, että voin ilomielin nautiskella tätä kakkua ja fiilistellä joululauluja.



Kommentit