Joulun suosikkikakkuni: luumukakku piparkakkusuklaasydämellä

Tämä joulukakku on ehdoton suosikkini, vaikka rakastankin hirmuisesti myös taatelikakkua ja englantilaista hedelmäkakkua ja jotakin uuttakin on kokeiltava joka vuosi, niin kuin tänä vuonna piparitiikeriä (siitä lisää myöhemmin). Olen tehnyt tätä nyt viitenä jouluna peräkkäin eli siitä asti, kun olemme olleet yhdessä puolisoni kanssa. Tästä tuli kertaheitolla "meidän joulukakkumme": luumuinen kahvikakku, jossa on arabialaisen maustekakun makuja ja sisällä Fazerin joulusuklaista tehty sydän.


Kakkutaikina on niin helppo tehdä, että suurin työ on kuoria 15 konvehtia pois kääreestään. Taikinan ainekset nimittäin vain sekoitetaan keskenään: ensin sokerit, mausteet ja jauhot.


Ja sitten joukkoon turkkilaista jugurttia, luumuhilloa (samaa kuin torttuihinkin) ja sulatettua margariinia. Voila - taikina on valmis!

Luumukakku piparkakkusuklaasydämellä (gluteeniton)
3,75 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl sirosokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
175 g sulatettua margariinia
2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl luumuhilloa
+ noin 15 kpl Fazerin joulusuklaita (huom. tarkista makeisten gluteenittomuus!).

Tasaiseksi sekoitetusta taikinasta puolet lusikoidaan voideltuun torvivuokaan, jonka tilavuus on noin 1,6 litraa. Taikinan päälle ladotaan sydämeksi suklaanamuja.


Lopputaikina lusikoidaan suklaiden päälle niin, että ne peittyvät. Kakkua paistetaan 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, ja sen jälkeen reunat irtoilevat jo tosi kivasti vuoasta.


Kakku saa jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ennen kumoamista. 


Tämä on siitä ihana kahvikakku, että tämä on maukasta jo heti tuoreeltaan, koska tässä on niin mukavasti mausteita ja koska myös suklaa tuo oman lisänsä.

Kylmässä kakun maut kuitenkin tasaantuvat, ja esimerkiksi luumun maku tulee oikeastaan esiin vasta vuorokauden tekeytymisen jälkeen. Parhainta tämä on kuitenkin huoneenlämpöisenä, jolloin suklaasydän on sopivan pehmeä ja kaikki maut tulevat esiin.


En ole koskaan aiemmin kuorruttanut tätä kakkua, koska tässä on makua ja mehevyyttä jo aivan omasta takaa ilmankin! Tänään aion kuitenkin tehdä poikkeuksen, ja teen kakulle myös jouluisen kuorrutuksen. Kerron siitä huomenna lisää! 


Kommentit