"Ehkä parasta 'kuiva'kakkua jota olen ikinä syönyt"

Tein itselleni synttärikakuksi eilisessä postauksessa esittelemäni luumukakun, jossa on piparisuklaakonvehteja sydämeni sisällä. Koska halusin juhlan kunniaksi kakkuun vähän ekstraa, kuorrutin sen suklaakuorrutuksella, jonka maustoin piparkakkumausteella.


Kakun ohjeen löydät siis edellisestä postauksesta.

Kuorrutetta vartin sulatin miedolla lämmöllä 20 grammaa suolattua voita. Sulaan voihin sekoitin yhden kukkurallisen teelusikallisen piparkakkumaustetta. Kun mauste oli sekoittunut tasaisesti voisulaan, pilkoin joukkoon 100 grammaa tummaa suklaata, jota aloin pienellä lämmöllä pikkuhiljaa sulattaa joukkoon.

Kun seos oli täysin tasarakenteista, sileää ja ihanan paksua, kaadoin sen kakun päälle ja levitin voiveitsellä kauttaaltaan kakun päälle. Pinnalle ripottelin lumihiutaleita, että edes jossakin olisi lunta syntymäpäivänäni - täällä kun maa on aivan musta.


Kuorrute saa jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa, ja sen jälkeen kakku on valmis tarjottavaksi. Ja kuinka ihana suklaasydän kakun sisältä pilkistääkään!


Söimme iltapäiväkahvilla yhdet viipaleet puolisoni kanssa, ja hänen kommenttinsa oli kyllä paras synttärilahja ikinä. Hän sanoi: "Tämä on ehkä parasta 'kuiva' [hän teki lainausmerkit sormillaan] kakkua jota olen ikinä syönyt." Enkä kyllä itsekään paljon lähtisi kiistämään.

Kommentit

  1. Onnea synttärisankarille. Kyllä kelpaa tuon kakun kanssa juhlia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti