Halloweenin hurrrja hämppiskakku

 Täytyy tunnustaa, että halloween ei ole juhla, jonka kunniaksi yleensä leipoisin mitään erityistä. Nyt viikonloppuan kuitenkin Instagram ja leivontalehdet suorastaan pursusivat toinen toistaan hauskempia ja matalamman kynnyksen halloweenleivonnaisia, kuten sokeriraesilmillä koristeltuja mokkasuukko"mörköjä", suloisesti kaatuilevia marenkihaamuja sekä kakkaemojisuklaamuffinseja, joten innostuin itsekin tekemään jotakin hurrrjaa, mitä pystyisin kotona valmiiksi olevilla raaka-aineilla toteuttamaan. Syntyi gluteeniton kladdakaka, josta tuli kahden sympaattisen hämähäkkisen koti.


Kladdkaka on ruotsalaisten vastine mutakakulle, ja minusta se on aivan kreisin hyvää ja mutaisaa, vaikka koko kakkuun ei edes tule suklaata, jonka luulisi olevan mutakakun sydän ja sielu!


Gluteeniton kladdkaka

150 g voita

3 dl sirosokeria

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljaa

2 kananmunaa

2 dl vaaleaa Maizenaa

ripaus suolaa.


Tämän kakun leipomisesta keittiöstä ei tule kauhukeittiö, sillä tiskiä ei tule juuri nimeksikään. Koko taikina tehdään yhdessä teräskattilassa ja sekoittamisen tarvitaan vain puuhaarukka:

1. Uuni laitetaan kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voi sulatetaan kattilassa.

3. Kattila otetaan liedeltä ja sulan voin joukkoon sekoitetaan tumma kaakao, sokeri ja vanilja.

4. Joukkon sekoitetaan edelleen puuhaarukalla kananmunat yksi kerrallaan.

5. Lopuksi joukkoon sekoitetaan jauhot ja ripaus suolaa, joka tekee kaikelle suklaaleivonnalle hyvää.


Ihanan mutaisa taikina kaadetaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Minä paiston tämän aika isossa, 24-senttisessä vuoassa, mutta jos haluaa enemmän kakkumaisen lopputuloksen, jopa 20-senttinen vuoka riittää. Silloin paistoaika on 18-22 minuuttia riippuen siitä, kuinka mutaisan lopputuloksen haluaa.

Ja minähän haluan kunnolla valuvan ja laavamaisen, jopa piparkakkutaikinamaisen lopputuloksen, jota isossa vuoassa kakkua paistetaan vain 15 minuuttia.


Lopputulos on ohueassa kakussakin todella kostea, mehevä ja taikinamainen. Kakku saa jäähtyä täysin ennen hämähäkkiverkon piirtämistä tai muutakaan koristelua, jotta se ei sula kakun pinnalle.


Tomusokerikuorrutus
1 dl tomusokeria
noin 10 tippaa vettä
+ sokerihelmiä silmiksi.

Tomusokerista ja vedestä sekoitetaan paksu tahna, joka laitetaan pieneen pursotinpussiin. Massa pursotellaan hämähäkinseitiksi kakun pinnalle, ja kun seitti on hieman kuivahtanut, päälle voi tehdä myös hämähäkkejä tai muita hahmoja.


Nyt kun halloween on ohitettu ja kalenteri käännetty marraskuulle, voisi alkaa tulla talvi, jotta joulun odotus ja tunnelmointi pääsisi täyteen volyymiin. Huomenna alkaa Jouluradio, ja ensimmäiset kynttilätkin olen jo varannut! 

Kommentit

  1. Kiva ja helppo idea, vaikka harvemmin tapaa sympaattisen näköisiä hämähäkkejä muualla kuin saduissa ja leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Minäkään en ole ollenkaan elävien hämppyjen ystävä, mutta nämä ovat vaaleanpunaisine silmineen aivan ystävällismielisiä ja miltei söpöjä.. :D

      Poista

Lähetä kommentti