Gluteenittomat kauravohvelit

Minulla on käytössäni vanhempieni yli 30 vuotta sitten häälahjaksi saama vohvelirauta, joka toimii edelleen täyttä päätä eikä sisällä ainoatakaan turhaa namiskaa tai säätövipua. Teen vohveleita aina epäsäännöllisen säännöllisesti, koska minusta ne kuuluvat ihanana osana sunnuntaiaamujen rauhallisille aamupaloille. Mitään vakituista ohjetta minulla ei kuitenkaan ole, vaan teen vohvelit aina vähän eri tavalla. Viime aikoina olen tehnyt pari kertaa vohvelit gluteenittomista kaurajauhoista, ja niistä tulee mielettömän rapeita! Kun taikinaan lorauttaa vielä hieman hiilihapotettua vettä, kuohkeat ja pinnalta rapeat vohvelit on taattu!


Taikinasta tulee 8 vohvelia, joten isommalle porukalle ei ole yhtään huono idea tuplata annosta ja paistaa kerralla reilumpi satsi! Kun paistajaa välillä vaihtaa, jokainen saa syödä suoraan raudasta tulevia ihanuuksia!

Gluteenittomat kauravohvelit (8 kpl)

2,5 dl (soija)maitoa

2 kananmunaa

0,5 dl mietoa ruokaöljyä

2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Virtasalmen viljatuote tai Myllärin)

2 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 dl kivennäisvettä.


Kananmunien rakenne vispataan rikki maidon kanssa. Joukkoon lorautetaan öljy, sekoitetaan ja mitataan joukkoon jauhot. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja sen annetaan turvota puolisen tuntia. Juuri ennen paistoa taikinan joukkoon sekoitetaan vielä kivennäisvesi, jonka kuplat viimeistelevät kuohkeuden.

Vohvelirauta kuumennetaan ja pinta sipaistaan kevyesti voilla. Vohvelia paistetaan (raudasta riippuen) noin 3-5 minuuttia tai kunnes pinnat on yltä ja alta kauniin ruskeat. Vohvelin tulee minusta olla niin rapea, että sen voi nostaa raudasta paistopihdeillä lautaselle, eikä se ala lerpottaa matkan aikana :)


Kuuman vohvelin päälle sulaa ihanasti jäätelö, ja mikä olisikaan klassikompi makuyhdistelmä kuin vaniljajäätelö ja mansikkahillo. Ja mitä sellaista olisikaan, jota pala Fazerin sinistä ei tekisi vieläkin ihanammaksi!

Kommentit

  1. Äiti täällä kommentoi, että onpa hauskaa, että vanha vohvelirauta vielä toimii. Toivottavasti korona- virus hellittää ja pääsen nauttimaan aamiaisvohveleita samaan aamiaispöytään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti