Taivaallinen tomaattipiirakka

Uusimassa K-ruoka-lehdessä on houkutteleva tomaattipiirakan ohje, jossa piirakkapohja sivellään sinapilla. Tuunasin piirakasta oman gluteenittoman versioni, ja voi juku siitä tulikin hyvää! Saanko siis esitellä: gluteeniton yrttiöljyllä valeltu tomaattipiirakka, jossa on paras pohja ikinä!


Ensin valmistetaan pohja: kylmä voi ja gluteenittomat kaurajauhot sekä tumma jauhoseos nypitään murumaiseksi seokseksi. Seokseen lisätään hippunen suolaa sekä yksi kananmuna, joka paiston aikana kuohkeuttaa pohjaa kivasti.

Superhyvä gluteeniton piirakkapohja (noin 24 cm vuokaan)
150 g voita
2 dl kaurajauhoseosta (Virtasalmen viljatuote)
1,25 dl tummaa jauhoseosta (Virtasalmen viljatuote)
ripaus suolaa
1 kananmuna.

Taikina painellaan leivinpaperoidun piirakkavuoan pohjaksi ja reunoiksi, pistellään haarukalla ja laitetaan 200-asteiseen uuniin esipaistumaan noin 12-15 minuutiksi.


Paiston aikana valmistellaan täytteet: varataan juustoraaste ja dijonsinappi, pilkotaan ihanan kypsiä ja mehukkaita tomaatteja ja kirsikkatomaatteja sekä tehdään yrttiöljy miedosta ruokaöljystä, hienonnetusta tuoreesta basilikasta sekä valkosipulista.


Tomaattipiirakan täytteet täyttöjärjestyksessä
noin 2 tl dijonsinappia
noin 100 g Emmental-juustoraastetta (minulla Punaleima)
3 kypsää tomaattia
noin 100 g kirsikkatomaatteja (= kourallinen)
0,5 dl rypsiöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
+ halutessaan ripaus mustapippuria.

Kuuman piirakkapohjan päälle sivellään ensin ohuelti sinappia.


Sitten laitetaan juusto.


Ja sitten limittäin ja lomittain paaaljon tomaattia sekä lopuksi yrttiöljy.


Mikä väri-ilotulitus! Ja sitten vielä uuniin vähän kovempaan lämpöön, 225 asteeseen, noin 25-30 minuutiksi tai kunnes tomaatit ovat selkeästi pehmentyneet ja piirakan reunat alkavat olla houkuttelevan ruskeat - ja taivaallinen tuoksu valtaa keittiön!

Sitten vain kimppuun! Ja väittäisinpä, että tätä on aika vaikea olla ottamatta toista palaa...



Kommentit

  1. Monista hyvistä tomaattipiirakoista, joiden reseptit löytynevät reseptinjahellanvälistä, tämä on ehdottomasti paras. En olisi uskonut, että sinappi sopii tomaatin kanssa, mutta kokeiltu on: sopii loistavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Tämä on kyllä aivan huippu - en olisi aluksi uskonut!

      Poista

Lähetä kommentti