Varaslähtö vappuun: churroja vohveliraudalla!

K-ruoalla (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/churrot-vohveliraudalla) oli nerokas idea tehdä churroja vohveliraudassa, ja minähän tartuin heti ideaan, koska vappu on jo ensi viikolla ja churrot olisivat ihania vappuherkkua, mutta koska haluan tehdä vappuna munkkeja, ei yksi ihminen (tai edes kaksi) jaksa millään syödä kaikkea. Siispä tänä viikonloppuna otetaan jo varaslähtö vappuun näillä vohvelichurroilla




Churrotaikina tehdään vähän samaan tapaan kuin tuulihattutaikina. Ensin sekoitetaan jauhot keskenään kulhossa, sitten kiehautetaan teräskattilassa voi ja vesi. Jauhot vatkataan sähkövatkaimella tulikuumaan mutta liedeltä pois otettuun vesi-voiseokseen ja vatkataan muutama minuutti. Lopuksi lisätään kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Taikinasta tulee kiiltävää ja tahnamaista. Ainakin minulla munien lisäämisvaiheessa taikina meinasi lähteä vähän "kiipeämään" sähkövatkainta pitkin, mutta pysäytin välillä vatkaimen ja lusikoin taikinan takaisin kattilaan, ja homma jatkui.

Paksut churrovohvelit (8 kpl)
2,5 dl vettä
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
+ noin 1 dl sokeria ja 2 tl kanelia vohveleiden kierittelyyn.


Vohvelirauta laitetaan kuumenemaan, ja minusta on aina yhtä ihana kaivaa tämä äidiltä saamani rauta esille. Siinä ei ole säätönappuloita tai mitään muutakaan turhaa! Harmi että se paistaa nykyään hieman epätasaisesti, joten ehkä sen joutuu pian ("jo" ehkä 20 käyttövuoden jälkeen) heittämään pois...


Rauta öljytään kevyesti ja taikinaa laitetaan noin kukkurallisen ruokalusikan verran kerrallaan vohvelirautaan paistumaan. Paistoaika on muutama minuutti, ja churrot turpoavat oikein mehevästi paiston aikana!


Heti paiston jälkeen churro pyöritellään kaneli-sokeriseoksessa, sillä kanelin maku on aivan ehdoton juttu churroissa! Jälkiviisaana saattaisin laittaa hieman kanelia taikinaankin.


Churroja dippaillaan perinteisesti paksuun suklaakastikkeeseen, joten sellaista täytyy tietenkin olla näidenkin kanssa: teflon-kattilaan mitataan (soija)maitoa, maissitärkkelystä ja tomusokeria, ja seos kiehautetaan koko ajan sekoittaen, ettei maito pala pohjaan. Kiehahtanut maitokiisseli nostetaan pois levyltä ja joukkoon pilkotaan Fazerin taloussuklaata sulamaan. Kun suklaa on saanut pari minuuttia sulaa kuuman kiisselin joukossa, kiisseli sekoitetaan tasaiseksi. Ja tästä ei muuten dippikastike enää paksune! Aivan törkeän hyvää, melkein kuin kondenssimaitokinuskia mutta suklaasta!

Sakeaakin sakeampi suklaakastike
4 dl kevyttä soijajuomaa
1,5 rkl maissitärkkelystä
1 rkl tomusokeria
100 g Fazerin taloussuklaata.


Makoisaa viikonloppua!

Kommentit

  1. Äiti täällä kommentoi, että jos tuo on se meidän häälahjaksi saatu vohvelirauta, niin 20 vuotta on arvioitu pahasti alakanttiin. Mutta niin vaan churrot paistuu ja hyvältä maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe hups! Samainen rautahan se on :D No mutta on ainakin ollut huolella valittu lahja, kun on kestänyt näin kauan!

      Poista

Lähetä kommentti