Lohisalaatti Fazerin ohjeella

Fazer yhdistyy minun mielessäni aina ensimmäiseksi maitosuklaaseen, mutta nykyäänhän brändin alla valmistetaan vaikka mitä. Bongasin Fazerin Instagram-tililtä 18.3. ihanan näköisen salaatin, ja koska nyt lounaskin syödään joka päivä kotona, teimme yhdeksi lounassalaatiksi kauraisan lohisalaatin alá Fazer.


Salaatissa on vihreä salaattipohja, jossa on jäävuorisalaatin lisäksi paljon rucolaa, babypinaattia sekä viinisuolaheinää, jossa on upean punaiset lehtiruodit. Lisäksi salaatissa on tuoretta kurkkua ja kirsikkatomaatteja. 

Ruokaisuutta salaattiin tuo paahdetut kaurahiutaleet, jotka ovat itse asiassa ihana vaihtoehto iänikuisille nuudeleille tai riisille! Eli ensin pilkotaan 3 pientä salottisipulia hienoksi, ja sipulit kuullotetaan kuumalla paistinpannulla öljyssä. Kun sipulit ovat läpikuultavia, joukkoon kaadetaan 2 desilitraa isoja kaurahiutaleita, joita paistetaan yhdessä sipulin kanssa 5 minuuttia. Paistettu kauralisäke saa jäähtyä ennen salaattiin lisäämistä, ja jäähtyneeseen kaura-sipuliseokseen sekoitetaan vielä iso kourallinen tuoretta ruohosipulia ja korianteria.

Paahdettu kauralisäke (4 annosta)
2 dl isoja kaurahiutaleita
3 pientä salottisipulia
loraus öljyä paistamiseen
ripaus suolaa
0,5 punttia ruohosipulia
0,5 punttia korianteria.

Kauran lisäksi salaatissa on paistettua lohta. Fazerin ohjeessa lohi paistetaan ensin pannulla ja sitten kypsennetään loppuun uunissa, mutta tämä 600-grammainen file meni suoraan suolaamisen ja sitruunapippurin lisäämisen jälkeen 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. 

Samalla kun lohi kypsyy uunissa, kananmunat ehtii keittää ja jäähdyttää juuri sopiviksi. Juuri nuo valuvat keltuaiset saivat minut ihastumaan tähän ohjeeseen - ne näyttävät kuvassa valtavan houkuttelevilta! Täydellinen kypsyysaste löytyi, kun jääkaappikylmät munat laittaa kylmään veteen kattilaan. Veden kiehumisen alkamisesta kellotin 5 minuuttia, jonka jälkeen nostin kattilan levyltä ja vaihdoin kananmunat kylmävesiastiaan jäähtymään.

Ruokaisa lohisalaatti
erilaisia salaatteja ja yrttejä
kirsikkatomaatteja
tuoretta kurkkua
uunilohta
keitetty kananmuna
kaura-sipulilisäkettä.

Tämän lounaan jälkeen on taas pontta ja puhtia jatkaa etäelämää!


Kommentit