Laskiaistiistain erilainen kerma-hilloherkku

Lumesta ei ole tietoakaan, mutta muutoin laskiaistiistaiksi sattui oikein kaunis talvipäivä, kun aurinko paistaa ja pakkastakin on useampi asti. Tämä maistuva jälkkäri sopii hyvin Lapin lomamme jatkoksi ja laskiaistiistain makumaailmaan sikäli, että tässäkin on runsaasti kermaa ja hilloa. Kerma ei ole kuitenkaan vaahtona eikä hillo ole punaista, vaan kerma saa makua kanelista ja sokerista ja päätyy uuniin, ja hillona on lakkaa - leipäjuustoa kanelikermassa.



Kermaan sekoitetaan hieman sokeria makeutukseksi ja runsaasti kanelia mausteeksi.


Leipäjuusto pilkotaan sopiviksi annospaloiksi ja ladellaan vieretysten uunivuokaan.


Kerma kaadetaan päälle.


Juustoja kuumennetaan 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes juuston rakenne on pehmentynyt mutta ei sulanut ja kerma on lämmintä mutta ei polttavan kuumaa.

Uunileipäjuusto kanelikermassa (4 annosta)
300 g leipäjuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
+ lakkahilloa tarjoiluun.



Leipäjuusto tarjotaan välittömästi, jotta sen rakenne ei ehdi muuttua jäähtymisen seurauksena. Leipäjuuston perinteinen kaveri on lakkahillo, ja tähänkin se sopii niin erinomaisesti, että yhtään kuvaa en muistanut ottaa, ennen kuin koko herkku oli jo syöty...

Syödäänkö teillä laskiaispullia vai kenties jotakin muunlaista herkkua tänään? 

Kommentit