Hiihtäjän super rocky road

Koska Helsingissä ei ole näkynyt lunta koko talvena, tulimme tänne Ylläkselle hiihtoloman viettoon lumen ja talven perässä. Ja heti tänään päästiin tositoimiin: reipas hiihtolenkki Kesängin keitaalle ja armottomassa tuiskussa taivallettu kävelylenkki veivät heti tositoimiin. Jotta energia ei lopu ladulla kesken matkan, teimme suklaasta ja muista herkuista rocky roadia, josta saa pikaisesti energiaa ja joka hellii lomalaisen sielua.  


Jotta rocky road eroaa jouluversiosta, pohjaan ei tule tietenkään piparkakkua eikä muitakan joulun makuja, kuten mantelia tai kirsikkaa. Sen sijaan makua ja rakennetta herkkuun tuovat suolatut maapähkinät, rusinat sekä riisimurot. Lisäksi rocky roadissa kuuluu tietenkin olla vaahtokarkkeja, joiden pussista jää mukavasti myös lämmittävän kaakaon päälle söpöt vaahtiskoristeet.



Koko komeus sidotaan yhteen Fazerin taloussuklaalla, joka on minun makuuni aivan ihanaa suklaata maitosuklaan ja tumman suklaan välimaastosta. 


Suklaa sulatetaan mikrossa varovasti noin 15 sekunnin pätkissä ja kaadetaan vuokaan levitettyjen herkkujen päälle. Tarvittaessa suklaata voi hieman lusikalla levitellä ja sekoittaa, jotta kaikki sattumat tarttuvat varmasti mukaan. 


Hiihtäjän super rocky road (n. 24 palaa)
1 dl riisimuroja
noin 0,75 dl suolattuja maapähkinöitä
0,5 dl rusinoita
noin 50 g vaahtokarkkeja
200 g taloussuklaata
+ pinnalle vähän lisää vaahtokarkkeja.

Rocky roadin tarvitsee jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mutta sen jälkeen se on valmis pilkottavaksi. Kelmuun käärittynä tai ekologisemmin pieneen rasiaan pakattuna muutama tällainen pala on helppo ja ihana ottaa mukaan hiihtoretkelle. Kun loppumatkalla alkaa puhti loppua, palasen voi ottaa suuhun sulamaan ja taas alkaa sauva viuhtoa!



Kommentit

  1. Mukavaa hiihtoloma toivotellaan täältä vesisateesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Vesisade ei kuulosta ollenkaan hyvältä näin helmikuussa - en ehkä haluaisi palata täältä ollenkaan...

      Poista

Lähetä kommentti