Brexitin kunniaksi brittien sticky toffee puddingia

Huh mikä kuumetauti vei leipojan petiin! Ja kuinka kriittiseen aikaan; väliin jäi SEKÄ Brexit-kestit ETTÄ Runebergin päivä! Mutta nyt alkaa elämä taas voittaa, joten tartuin hieman jälkijunaisesti tähän Britannian EU-erohuumaan. Jos en enää koskaan pääse matkustamaan Iso-Britannian herkkujen ääreen, on herkkujen saanti turvattava muilla keinoilla. Nämä pienet taatelikakkuset eli sticky toffee puddingit ovat yksiä suosikkejani, ja niitä on onneksi helppo tehdä itse.


Taikinaa varten ensimmäisenä keitetään taatelimussukkaa. Kattilaan mitataan kuivattuja taateleita ja vettä, ja kun seos kiehahtaa, joukkoon lisätään ruokasoodaa, joka rikkoo taateleiden rakenteen ja kuohahtaa voimakkaasti.


Kuohuva ja kuuma taateliseos soseutetaan sauvasekoittimella ihan tasaiseksi ja jätetään odottamaan muun taikinan valmistumista:

Huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään tummaa siirappia, kananmunat yksitellen sekä lopuksi vehnäjauhoa, johon on sekoitettu myös vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lopuksi joukkoon sekoitetaan taatelimussu, jolloin saadaan ihanan makeaa, tummanruskeaa ja tahmeaa taikinaa.

Sticky toffee pudding (12 annosta)
200 g kuivattuja taateleita
3 dl vettä
1 tl ruokasoodaa
75 g voita
175 g fariinisokeria
3 rkl tummaa siirappia
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta.

Taikina kaadetaan tukeviin paperisiin muffinsivuokiin tai muffinsipellin koloihin.


Nämä on tarkoitus paistaa todella kosteiksi ja meheviksi, joten 200 asteessa 12-15 minuuttia uunin tehosta riippuen riittää. Heti kun pinta on mattainen ja leivokset irtoavat hieman reunoilta, ne ovat valmiita.



Hieman jäähtyneenä muffinsit irrotetaan vuoistaan, leikataan ohut kansi pois, pyöräytetään palleroinen vaniljajäätelöä pohjan päälle, laitetaan kansi takaisin ja lorotellaan kinuskikastiketta päälle.


Kinuskikastikkeen voi keittää kermasta ja fariinisokerista (2 dl + 2 dl) tai, kuten tässä on tehty, kondenssimaidosta (tölkkeineen päivineen noin 90 minuuttia kiehuvassa vedessä). Kokonaisuutena sticky toffee pudding on juuri nimensä mukaista eli toffeista, karamellista, tahmeaa ja ihanan makeaa.


Herkkua viikonloppua! 

Kommentit

Lähetä kommentti