Suolaisenmakeat marengit maistuvat myös marenginvihaajille

Minun toinen nimeni voisi aivan hyvin olla Marenki. Rakastan marenkeja yli kaiken, eikä mikään määrä marenkeja voi olla liian makeaa. Siksi en ollut laisinkaan varautunut, että rakastuisin vielä tavallisiakin marenkeja enemmän näihin pistaasimarenkeihin, jotka ovat oikeastaan jopa suolaisia!


Kuva ei todellakaan tee oikeutta näiden marenkien ihanuudelle, mutta usko reseptiin ja kokeile! Ensin kuoritaan ja rouhitaan suolattuja pistaasipähkinöitä. Laitoin lisäksi hieman myös cashewpähkinöitä, koska noh, cashewit tekevät kaikesta vielä hieman parempaa.


Sitten erotellaan kananmunista valkuaiset ja keltuaiset, ja valkuaiset vatkataan metallisessa kulhossa (muoviseen tarttuu helposti rasvaa, joka estää vaahtoutumisen) ja puhtailla vatkaimilla valkoiseksi, ilmavaksi vaahdoksi. Muutaman minuutin vatkaamisen jälkeen vaahto on pehmeää ja valkoista. Siinä vaiheessa joukkoon ripotellaan pikkuhiljaa sirosokeria koko ajan vatkaten. Lopputulos on jämäkkä ja tanakka, paksu ja kiiltävä, ihana marenkivaahto.


Pähkinärouhe sekoitetaan marenkivaahtoon (jätä hippunen marenkien pinnalle ripoteltavaksi), ja tahna lusikoidaan tai pursotetaan uunipellille. Liian pientä tai yksityiskohtaista tyllaa on turha laittaa pursotuspussin päähän: ensimmäinen pähkinärouhe tukkii sen!

Pistaasimarengit (2 pellillistä pieniä)
4 valkuaista
1,5 dl sirosokeria
1 tl vaniljasokeria
80 g suolattuja pistaasipähkinöitä
20 g cashewpähkinöitä.

Marenkeja paistetaan 100-asteisen uunin alatasolla noin 90 minuuttia tai kunnes marengit irtoavat leivinpaperista ja ovat sisältäkin jo osittain kuivuneita. Minusta marengissa on parasta juuri se hieman tahmea sisus, joten liian kauan ei parane paistaa! 


Nämä ovat suorastaan koukuttavia: kun ottaa yhden, ei voi olla ottamatta toista. Ja jopa isäni, joka tunnetusti inhoaa marenkeja, söi toisenkin. Enkä kyllä ihmettele! Suolaisen ja makean metka liitto on suussasulava!

Kommentit