Suklaa on hyvää, omatekoinen makusuklaa on vielä parempaa

Tämä joulun jälkeinen aika on ollut erilaista moneen aiempaan vuoteen verrattuna, kun suklaakiintiöni ei ole nyt tullutkaan laisinkaan täyteen jouluna, vaan syön suklaata aivan yhtä mielelläni kuin joulunakin. Mikä tahansa suklaa ei kuitenkaan maistu, vaan olen tehnyt erilaisia itsetehtyjä suklaalevyjä, joihin saan juuri ne maut, jotka itse haluan. Tämä suolacashew-pistaasimaitosuklaalevy on aivan hurrjan hyvä!


En tiedä, voiko tätä edes juuri reseptiksi sanoa - niin helppoa oman suklaalevyn tekeminen on. Tarvitaan vain sopivia makuaineksia (pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, kookosta, vaahtokarkkeja, lakritsia tai mitä vain; vain taivas on rajana) ja sulatettua suklaata. Makuainekset sekoitetaan suklaaseen, massa levitetään tasaiseksi silikoniseen levyvuokaan ja sen annetaan jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Tässä levyssä on siis suolattuja cashewpähkinöitä ja suolaamatonta pistaasipähkinää, jotka molemmat rouhin veitsellä karkeaksi rouheeksi. Isot sattumat ovat minun juttuni!


Suklaata käytän (tietenkin) Fazerin sinistä maitosuklaata, joka on The One and Only. Yhteen silikonimuottiin menee noin 120 grammaa suklaata.


Pari tuntia jääkaapissa ja itse tehty suklaalevy on valmis. Valmiissa makusuklaalevyissä on minusta usein harmillista, että ihania sattumia on aika vähän tai sitten sattumat maistuvat keinotekoiselta. Tällä tavalla tehden saa taatusti oikeista, aidoista raaka-aineista tehtyä ja juuri sopivan runsaasti maustettua suklaata.


Nämä voisivat olla myös aika kivoja pieniä lahjaideoita, kun jokaiselle saajalla voisi kustomoida juuri hänen makumieltymyksensä mukaisen levyn...

Kommentit