Torttutehtailu jatkuu Toffifee-tortuilla

Luumukierteet katosivat parempin suihin sen siliän tien, ja tässä on jo muutaman päivän takaraivossa nakutellut ajatus seuraavista tortuista. Tämän joulun hitti tuntuvat olevan Toffifee-tortut, jossa jokaisen joulutortun sisälle piilotetaan suklainen ja toffeinen makeinen, jonka sydämenä on kokonainen hasselpähkinä. Ja miksipä tämä ei olisi hitti: tuskin mikään, mikä maistuu Toffifeelta, on pahaa! 


Voi olla, että nämä onnistuisivat ihan perinteisinä tähtitorttuinakin, koska jos vihreä kuula pysyy tähden keskellä, miksi ei sitten Toffifee. Mutta epäilin, että makeinen saattaisi joko kuivua tai sitten valuttaa kaiken ihanan suklaan uunissa tortusta ulos, joten pelasin varman päälle ja kätkin herkun tällaisen lumihiutale- (tai kukka-, tai jotain sinne päin) tortun sisälle.

Ensin tarvitaan pehmeäksi sulaneita torttulevyjä ja levyjä vastaava määrä Toffifeita.


Jokainen neliön kärki taitellaan Toffifeen päälle ikään kuin nyytiksi.


Avoimena pilkottavat saumat painellaan myöskin kiinni taitosten keskikohtaan niin, että lopputulos on umpinainen nökerö.

Nökeröt käännetään pellille ylösalaisin ja painetaan kädellä vähän litteämmäksi ja mahdollisuuksien mukaan hieman sormilla pyöreämmäksi muotoillen.


Sitten otetaan joko terävä veitsi tai taikinapyörä, jolla viilletään ensin neljä viiltoa aina 90 asteen välein eli niin kuin pääilmansuunnat ovat kompassissa.


Sitten viilletään vielä kaikkien viiltojen väliin yhdet viillot. Lopputulos on siis 8 osaan viipaloitu torttuaihio.

Aihion jokainen sakara nipistetään sormilla päästä suppuun, jolloin lopputulem on ainakin jonkin verran hiutaleen tai kukkase näköinen.


Noin 15 minuutin paisto 225 asteessa kohottaa toki lehtitaikinaa sen verran, että kovin särmätä muoto ei pysy. Mutta kyllä sen ainakin etäisesti tunnistaa!

Juuri ennen tarjoilua tortut voi vielä hunnuttaa kevyesti tomusokerilla. Ihan mielettömän hyviä! Vähän kuin Nutella-torttuja mutta vielä parempia, koska pähkinä on kokonainen mutta uunissa mukavasti pehmentynyt ja koska Toffifeen nougat on luvattoman hyvää. 


Herkkua viikonloppua! Joko teillä leivotaan jouluherkkuja?

Kommentit

  1. Taatelikakku paistuu uunissa. Perinteiset herkkuleivonnaiset pitää syödä ennen joulua, jotta jouluna voi keskittyä suolaisiin ja suklaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Vähän sama glögin kanssa. Kuka kumma sitä enää haluaa antaa (tai saada) joululahjaksi? Sehän on nimenomaan joulun odotusajan juoma :D

      Poista

Lähetä kommentti