Gluteeniton suklaakuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva

Olen pauhannut ennenkin siitä, kuinka kuivakakut ovat aivan aliarvostettuja ja nimi kuivakakkukin on aivan väärä. Minä rakastan "kuiva"kakkuja, ja minusta ne ovat pelkistetyssä ulkonäössään todella kauniita ja usein jopa paremman makuisia kuin kermaiset täytekakut. Tämä suklainen ihanuus on täysin gluteeniton, upean näköinen ja todella tuhdin suklaisen makuinen.


Suklaakakkua varten tarvitaan tietenkin suklaata. Suklaa sulatetaan varovasti mikrossa ja annetaan hieman jäähtyä. Jäähtymistä odotellessa vatkataan sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi, ja vaahtoon vatkataan sula suklaa. Suolaisenmakea suklaa-voitahna on törkeän hyvää, mutta älä syö kaikkea, koska muuten ei tule kakkua.

Toisessa kulhossa vatkataan vaahdoksi kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Muna-sokerivaahto sekoitetaan suklaa-voitahnaan. Lopuksi joukkoon sekoitetaan vuorotellen tilkka kermaa ja kuivat aineet eli vaalea gluteeniton jauhoseos, vaniljaa sekä leivinjauhetta. 

Gluteeniton suklaakakku
200 g huoneenlämpöistä voita
170 g tummaa suklaata (70 %)
3 kananmunaa
2 dl sirosokeria
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vispikermaa
+ gluteenitonta korppujauhoa & voita vuoan voiteluun.

Torvivuoka voidellaan ja jauhotetaan gluteenittomilla korppujauhoilla. Taikina kaadetaan vuokaan ja pinta tasoitetaan kevyesti. Kakkua paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia tai kunnes pinta on mattapintainen ja saanut kauniin paistovärin eikä kokeilutikkuun tartu enää taikinaa.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Suklainen ja tuhti kakku paranee tekeytyessään, joten tämä kannattaa tehdä vaikka vuorokautta ennen kahvihetkeä.


Mehevää, täyteläistä ja suklaista - mitäpä sitä muuta kakkupalaseltaan toivoisi. Vaikka tällä ei ole mitään tekemistä taatelin kanssa, jostain syystä tämä tuo hieman mieleeni taatelikakun, jota aloin myöskin himoita. Joko voi aloittaa joulun taatelikakkukauden?


Kommentit

  1. Taatelikakku on kummitellut mielessäni jo tovin. Nyt on sen aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, minusta aina on hyvä aika taatelikakulle! Kerro sitten, tuliko hyvää vai tosi hyvää :)

      Poista
  2. Suklaakakku on todella hyvää, suklaista, joka vie kielen mennessään!

    VastaaPoista
  3. Minkä kokoinen vuoka tässä on käytössä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti