Valkosuklaa-matchajälkkäri

Se näyttää vähintään sammakonkudulta tai noidan keitokselta, mutta oikeasti se on hennosti valkosuklaalta ja kookoselta sekä voimakkaasti vihreältä teeltä maistuva mousse, jonka pohjana on avokado. Mausteisen ja suolaisen aasialaisen ruoan päälle tämä on aivan ihanan raikas jälkkäri!


Moussen pohjaksi tarvitaan avokado, kypsä banaani sekä hieman kookosmaitoa. Ainekset kuoritaan, pilkotaan ja surautetaan sauvasekoittimella sileäksi, keväänvihreäksi tahnaksi. Tahnaan siivilöidään vihreää teetä eli matchajauhetta ja kaadetaan sulaa valkosuklaata, joka jähmettyessään tanakoittaa jälkkärin ihanaksi mousseksi.

Valkosuklaa-matchamousse (4 pientä annosta)
1 kypsä avokado
1 kypsä (ei vielä ruskea) banaani
1 dl kookosmaitoa
puolikkaan limen mehu
1 rkl matchajauhetta
50-100 g valkosuklaata oman makeamieltymyksen mukaan.

Mousse saa asettua pari tuntia jääkaapissa ja samalla maut tasaantuvat. Sen jälkeen pinnan voi koristella esim. kookoshiutaleilla tai -lastuilla tai vaikka valkosuklaakiehkuroilla.


Moussen pinta tuppaa väkisin hieman tummumaan jääkaapissa, joten senkin takia pinnan voi koristella. Kookoksen maku on melko hentoinen voimakkaamman vihreän teen rinnalla, joten minä haluan sen vuoksi pinnalle lisää kookosta.


Tässä versiossa on nyt vain 50 grammaa valkosuklaata, joten lopputulos on enemmän teemäinen kuin makea. Joskus aiemmin olen tehnyt saman kokoisen annoksen 100 grammalla valkosuklaata, ja silloin rakenne on hieman jämäkämpi kuin nyt ja maku selkeästi makeampi. Tykkään tästä koostumuksesta enemmän, mutta ehkä aavistus lisää makeutta (vaikka teelusikallinen hunajaa) voisi tehdä tästä vielä parempaa!


Kommentit