Syksyn ihanin uuniruoka, joka valmistuu kuin itsestään

Jo parina syksynä olen säännöllisesti herkutellut auringonkeltaisella kukkakaali-juurescurrylla, joka muhii kattilassa lempeän mausteiseksi. Curryssa on kuitenkin melko paljon työtä, kun kaikkea kuoritaan ja pilkotaan ja hienonnetaan ja maustetaan ja soseutetaan ja haudutellaan. Siksipä tämä Glorian Ruoka&Viini-lehden kirsikkatomaatti-kukkakaalicurry ilahduttikin minua suuresti, koska se valmistuu uunissa miltei kuin itsestään ja on aivan koukuttavan ihanaa syysruokaa!


Kirsikkatomaatti-kukkakaalicurry (8-10 annosta)
2 keskikokoista kukkakaalia
350 g kirsikkatomaatteja
1 rasia kikherneitä
1 rasia punaisia linssejä
puolikas nippu basilikaa
puolikas nippu korianteria
1 iso punasipuli
1 kesäsipuli varsineen
2 valkosipulin kynttä
2 tlk kookosmaitoa + noin 2 dl vettä tölkkien huuhteluun
noin 1 rkl (tai oman maun mukaan enemmän) punaista currytahnaa
2 tl suolaa.

Kaikki ainekset kukkakaaleista valkosipulin kynsiin huuhdellaan ja tarvittaessa kuoritaan ja pilkotaan ja kaadetaan suureen uunivuokaan. Myös yrtit hienonnetaan joukkoon. 


Toisessa astiassa sekoitetaan kookosmaito, huuhteluvesi, currytahna ja suola, ja seos kaadetaan kasvisten päälle. Sekoitellaan sen verran, että kaikki kasvikset saavat osansa kookosliemestä.


Noin 50 minuuttia 200-asteisessa uunissa kypsyttää kasvikset mukavan pehmeiksi mutta ei soseeksi, ja lempeä kookosliemi maistuu taivaalliselta esimerkiksi riisin kanssa. Parasta on, että jokaisessa haarukallisessa on eri makuja sen mukaan, sattuuko kyytiin tomaatteja ja kukkakaalia vai kenties kikherneitä ja basilikaa.

Loput yrttinipuista kannattaa silputa kypsän curryn päälle, koska vihreä näyttää upealta punertavan ruoan kanssa ja tuoreet yrtit maistuvat vielä ihan erilaiselta kuin uunissa hautuneet.


Ei ehkä ihanampaa ja helpompaa syysruokaa voi olla! Ja tämähän on luontaisesti sekä kasvisruokaa että gluteenitonta, joten sopii moneen ruokapöytään. Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit

  1. Paljonko on " 1 rasia kikherneitä" ja "1 rasia punaisia linssejä"? Niitä kun on monenlaista, mutta ei tietääkseni rasiassa ollenkaan, ellei sitten kartonkitölkkejä ajattele rasioina.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti