Lisää syksyistä kasviscurrya

Viikko sitten tein uunivuoallisen kirsikkatomaattista kukkakaalicurrya, joka helli silmää ja vatsaa monta päivää. Arki on edelleen hektistä, joten helppotekoiset ja riittoisat ruoat ovat edelleen pop, ja tämä lempeän kookoksinen bataatti-kikhernecurry on aivan ihanaa, ja koska siinä on riisitkin jo mukava, sille ei tarvitse edes keittää mitään lisuketta erikseen.


Tämän curryn pohjaksi ei tule valmista currytahnaa, vaan aluksi kesäsipulia, valkosipulia, korianteria, inkivääriä, punaista chiliä, juustokuminaa ja mustapippuria kuullotetaan öljyssä tuoksuvaksi mausteseokseksi.


Mausteseokseen lisätään kuorittua ja kuutioitua bataattia, jotta bataatit alkavat hieman pehmetä ja imevät ihania makuja itseensä.


Bataattien kuullotuksen jälkeen curryyn lisätään kiehuvaa vettä niin paljon, että bataatit peittyvät, kasvisliemikuutio, aimo kourallinen limenlehtiä sekä teen haudutuspussissa sitruunaruohoa. Haudutuspussissa sen vuoksi, ettei ruohonkorsia tarvitse millään reikäkauhalla jälkikäteen onkia pois.

Pyykkipoika pitää haudutuspussin sievästi tallessa, ettei sekään katoa curryn joukkoon ja hajoa selluloosaksi.


Kun bataatit ovat melkein valmiita (noin 15 min keittämisen jälkeen kuutioiden koosta riippuen), joukkoon lisätään kypsiä kikherneitä sekä basmatiriisiä, sekä tarvittaessa lisää kuumaa vettä.

Kun riisit ovat kypsiä (toiset 15 min), curry on maustamista vaille valmista: joukkoon kaadetaan purkillinen kookosmaitoa, kahden limen mehu ja halutessaan myös kuori, loppu puska korianteria sekä maun mukaan lisää suolaa.

Bataatti-kikhernecurry
1 kesäsipuli
noin 1 rkl hienonnettua inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
puolikas punainen chili ilman siemeniä
1 nippu korianteria (puolet aluksi, puolet lopuksi)
2 tl mustapippuria
2 tl juustokuminaa
1 kasvisliemikuutio
kiehuvaa vettä
3 bataattia (noin 1,2 kg)
3,5 dl basmatiriisiä
1 prk kikherneitä
1 tlk kookosmaitoa
2 limeä
+ 1-2 tl suolaa.


Riisit imevät paljon nestettä itseensä, joten curry muistuttaa jäähtymisensä jälkeen melkein risottoa, mutta paksuutta voi säädellä tietenkin lisäämällä vettä tai limemehua tai kookosmaitoa.


Minä ostin yhdestä lähiruokatapahtumasta mustaa, lakritsilla maustettua näkkileipää, johon olen nyt aivan koukussa! Musta väri on makean näköinen oranssin curryn kanssa, ja hento lakritsin maku on mielettömän koukuttava. Mutta kylläpä kelpaa syyssadetta katsella ikkunasta, kun syö tätä auringonkeltaista ihanuutta!

Kommentit