Superhelppo grillijälkkäri, joka muistuttaa kesästä

Tämä on varmaankin yksi maailmankaikkeuden helpoimmista jälkkäreistä, johon tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta ja jonka tekeminen vie noin 6 minuuttia. Vaahtokarkki-mansikkavartaat ovat kesäisiä, makeita ja koukuttavan tahmaisia herkkuja, joita voi tehdä helposti myös vaikka metsäretken iltanuotiolla.



Raaka-aineeksi tarvitaan mansikoita ja vaahtokarkkeja. Mansikat saavat mieluiten olla kiinteitä ja hieman kirpeitä, kuten esimerkiksi näin loppukesästä Malviinaa, mutta tietenkin mikä tahansa mansikka sopii, kunhan se pysyy vartaassa. Vaahtokarkissa isompi on parempi kuin pienempi samasta syystä - pysyy paremmin paikoillaan.


Vaahtiksia ja marjoja laitetaan vuorotellen vartaisiin, ja vartaat nostetaan folion päällä grilliin.


Grillin kuumuudesta riippuen parin (2-3) minuutin jälkeen marjat ovat vielä ehjiä ja vaahtokarkit sisältä vielä melko kiinteitä mutta pinta ruvennut jo hieman kiiltelemään.


Noin 5 minuutin kohdalla vartaat ovat valmiita: mansikoista on valunut folioon punaista, tahmeaa lientä ja vaahtokarkit ovat paahtuneet ja sulaneet ihanaksi, tahmeaksi kastikkeeksi marjoille.


Sitten vain vartaan päästä kiinni ja ääntä kohti! Psst, vinkkiviitonen: puiset grillitikut kannattaa liottaa etukäteen vedessä, jotta ne eivät syty tuleen. Folioon kannattaa sipaista ihan ohuelti öljyä, jottei ihanaa vaahtokarkkitahmaa jää turhaan kiinni folioon vaan kaiken saa syötäväksi.

Kommentit