Hurmaannu herukoista toffeisessa kakussa

Herukkapensaat pullistelevat nyt marjoista, ja marjat ovat upean isoja ja kiinteitä! Punaherukat sopivat ihanasti yhteen toffeen kanssa, joten tämä gluteeniton punaherukka-Omar-kakku on mielettömän koukuttavan makuista!


Ensin tarvitaan kakun nimen mukaisesti punaherukoita ja Omar-karkkeja.


Taikina on todella nopea tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen: sula margariini, vaniljarahka ja kananmunat sekoitetaan kulhossa, ja joukkoon mitataan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, sokeria, vaniljaa ja soodaa. Taikina sekoitetaan puuhaarukala tasaiseksi ja sattumiksi käännellään kirpsakat herukat ja makoisat toffeet.


Gluteeniton punaherukka-Omar-kakku
200 g margariinia
1 prk vaniljarahkaa (=200 g)
2 kananmunaa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljaa
1 tl soodaa
1,5 dl punaherukoita
kourallinen (~ 16 kpl) Omar-karkkeja.

Taikina laitetaan voideltuun, noin 1,6-litraiseen vuokaan. Tämä on paistettu suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa, mutta eiköhän esim. torvivuoassakin onnistu. Paistolämpötila on 175 ja paistoaika on pitkä, 60-70 minuuttia, sillä taikina on raskasta ja kypsyy sisältä hitaasti. Jos pinta meinaa tummua liikaa, päälle voi laittaa leivinpaperin.


Kakku saa jäähtyä hetken vuoassaan ennen kumoamista, jotta sormet eivät pala, mutta huoneenlämpöiseksi asti kakkua ei kannata vuokaan jättää, jotta toffeet eivät ehdi tarttua kiinni vuoan reunoihin.

Lämpimänä Omar-palat ovat kuin kinuskiskastiketta, ja makeiset ovat levittäneet koko kakkuun ihanan kinuskisen ja toffeisen maun, jota herukat kirpakoittavat mukavasti. Saatan ensi kerralla laittaa jopa vielä hieman enemmän herukkaa, sillä niin hyviä ja herttaisen näköisiä punaiset pilkut ovat.


Kakku säilyy jääkaapissa, ja kylmänä se muistuttaa hieman sticky toffee puddingia eli taatelikakkua, koska kakku on todella kosteaa ja mehevää ja maultaan kinuskista. Ihanaa!

Kommentit