Gluteenittomat pikkupannarit

Tuoreimmassa Maku-lehdessä on pikkupannareiden ohje, jossa muffinipellin koloihin tehdään pieniä pannukakku"kuppeja", jotka täytetään sesongin omenoilla. Ihastuin ideaan, ja sen pohjalta syntyivät nämä syksyn marjojen kanssa herkuteltavat gluteenittomat pikkupannarit.



Taikina tehdään kuten mikä tahansa pannaritaikina: kananmunien rakenne rikotaan, joukkoon vispataan maitoa, vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, suolaa ja ripaus sokeria. Koska gluteeniton jauho on helposti hyvin mauton, laitoin sokeria hieman enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa ja lisäsin myös reilusti vaniljaa.

Gluteenittomat pikkupannarit (12 kpl)
1 kananmuna
3,5 dl rasvatonta maitoa (kevytmaito voisi sopia jopa paremmin)
1,25 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa.

Taikina saa turvota noin puoli tuntia, jonka jälkeen se kaadetaan voideltuihin muffinipellin koloihin.


Pannareita paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pannarit kohoavat (gluteeniton ei kohoa aivan yhtä komeasti kuin vehnäjauhoversio) ja ovat pinnalta ruskeita.


Näiden kanssa sopivat tietenkin kaikki samat ihanuudet - hillot, marjat, hedelmät, kastikkeet, kermavaahto - kuin tavallisenkin pannarin kanssa, ja nyt syksyllä haluan ehdottomasti vadelmat, syysmansikat ja herukat mukaan. Kermavaahdon sijaan pannareiden päällä on kreikkalaista jugurttia, joka tuo mukavaa raikkautta paksuun ja täyteläiseen pannariin.



Kommentit