Misomunakoisot grillissä

Reseptin ja hellan välys on reissannut viime viikot niin kaukana internetistä ja leivontavälineistään, että blogirintamalla on ollut hiljaista. Mustikka- ja kantarellikausi on käynnistetty ja erilaisia ihania ruokamuistoja on kerätty talvella muisteltavaksi. Yksi uusi kesäinen kokeilu oli misotahnalla maustetut grillimunakoisot.


Munakoisojen ohje löytyi uusimmasta Glorian Ruoka&Viini-lehdestä (6/2019) ja on oikein simppeli. Ensin pestään ja halkaistaan kaksi munakoisoa, joiden pintaan leikataan veitsellä ristiviillot ja jotka voidellaan kevyesti öljyllä. Koisot laitetaan grilliin leikkuupinta alaspäin 5-10 minuutiksi kypsymään. 

Sillä välin tehdään misotahna, joka levitetään kypsyneiden munakoisojen pintaan:

misotahna
3 rkl misotahnaa (esim. Yutaka)
1 rkl sokeria
2 valkosipulin kynttä
0,5 sitruunan mehu
0,5 tl suolaa.

Valkosipulin kynsi hienonnetaan ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Misotahna on vaaleanruskeaa ja todella suolaista, mutta suolaisuutta ei kannata säikähtää, koska munakoisot ovat niin todella mietoja. Sekoitettu misotahnaseos sivellään munakoisojen pintaan ja koisot laitetaan takaisin grilliin vielä noin 5 minuutiksi, jotta tahnakin kuumenee ja koisot kypsyvät loppuun saakka.


Kun munakoisot tuntuvat esim. haarukalla tökätessä kauttaaltaan pehmeiltä, ne ovat valmiita. Pinnalle ripotellaan paahdettuja maapähkinöitä (alkup. ohjeessa pistaaseja) ja voila, ruoka on valmista!


Krassit kukkivat nyt niin älyttömän runsaasti ja komeasti, etten voinut vastustaa kiusausta laittaa munakoisojen päälle muutamaa kukkaa. Ja kukkien maku on muuten hyvin rucolamainen, joten niitä kannataa käyttää myös vaikka salaatteihin!

Kommentit