Kesäinen 4 raaka-aineen pasta

Rippijuhlat on nyt juhlittu, ja tämä "keittiön hengetär" lepää nyt hetken, ennen kuin alkaa postata juhlien kakkuherkkuja, ja tämä nopea kirsikkatomaatti-sitruunapasta on tämäniltainen ateriani, ja se on maukasta ja syntyy käden käänteessä.


Tarvitaan paketillinen (250 g) pinaattifettucinetuorepastaa sekä kirsikkatomaatteja, basilikaa, sitruunaa sekä parmesaania.



Luin jostain hyvän vinkin, jonka mukaan halkaistut tai lohkotut tomaatit suolataan ja maustetaan pippurilla ja laitetaan sen jälkeen siivilään valumaan, jotta ylimääräinen vesi valuu pois ja tomaattien maku voimistuu. Nämä pikku tomaattiset valuivat sen aikaa, kun pastavesi alkoi kiehua ja pasta oli valmista, ja mukin pohjalle valuikin useampi ruokalusikallinen nestettä - ja tomaatit maistuivat tosi hyviltä pastassa!

Eli ohje on superhelppo ja lyhyt: pasta keitetään kypsäksi suolatussa vedessä ja joukkoon sekoitetaan tomaatit, basilikan lehdet, puolikkaan sitruunan kuori ja mehu sekä iso kourallinen parmesaania. Tilkka keitinvettä perään, jotta ainekset tarttuvat toisiinsa. Valmista!

Pinnalle vielä muutama iso lastu parmesaania ja muutama rengas kesäsipulia, ja ruoka on valmista. Ja hyvää!


Seuraavissa (monissa) postauksissa siis tulossa muun muassa mansikkakermakakkua, sokerimassakuorrutteista kakkua sekä kesän marjoilta maistuvaa peltipiirakkaa.

Kommentit