Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Ei kesää ilman mansikoita eikä mansikkakakkua. Tämä gluteeniton mansikka-mascarponekakku on hyvin perinteinen mansikkatäytekakku, jonka jokaisessa lusikallisessa maistuu kesä.


Pohja on vaalea gluteeniton 4 kananmunan pohja, joka on paistettu korkeareunaisessa, 20-senttisessä irtopohjavuoassa.

Gluteeniton kakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sirosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,75 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta.

Munat ja sokerit vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, johon siivilöidään keskenään sekoitetut jauhot. Taikinaa paistetaan voidellussa ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotetussa irtopohjavuoassa noin 35 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Vähintään vuorokauden tekeytynyt pohja leikataan kolmeksi kerrokseksi täyttämistä varten. Täyte tehdään sekoittamalla vatkattua kermaa, mascarponea, vaniljaa ja tomusokeria. Käytin kostuttamiseen sitruunalimsalla laimennettua mesimarjalikööriä (metsämansikkalikööri olisi myös ihanaa), sipaisin pohjan päälle ohuelti mansikkahilloa ja sen päälle reilusti mascarponetäytettä. Ripottelin väleihin myös tuoreita mansikoita pilkottuna.

Mansikka-mascarponetäyte (2 väliin)
kostutukseen esim. laimennettua marjalikööriä
noin 2 dl mansikkahilloa
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) mascarponea
1 tl vaniljasokeria
noin 1 rkl tomusokeria
kourallinen tuoreita mansikoita.



Mascarponetäytettä on melko runsaasti, joten jo siitä voi käyttää osan kakun kuorruttamiseen. Pinnat sivellään kauttaaltaan mascarponetäytteellä, jotta pelkällä kermalla vain silotetaan pinnat ja pursotetaan pinnalle halutessaan koristeita.


Tässä on käytetty noin 1,5 desilitraa kermaa (maustettu vaniljalla ja tomusokerilla) pintojen siloitteluun ja muutamaan ruusupursotukseen pinnalle. Lisäksi pinnalla ja reunoilla on lisää tuoreita mansikoita, sillä ne ovat ehdottomasti tämän kakun tähti.


Tämä gluteeniton pohja on pumpulinkevyt mutta pysyy kuitenkin hyvin koossa, ja mascarpone ja mansikat ovat match made in heaven. Ehkä juuri tämän kesäisemmäksi ei voi kakku muuttua..?


Ihanaa keskikesän juhlan jatkoa kaikille! 



Kommentit

Lähetä kommentti