Juhannuksen raparperi-toscapiirakka

Suomen kesä todella tarjoaa parastaan, joten mikä olisikaan ihanampaa kuin nautiskella juhannuskahvit pihalla auringonpaisteessa. Tämä gluteeniton raparperi-toscapiirakka on mehevä ja sopivasti juhlallinen versio tavallisesta raparperipiirakasta, joten se sopii juhannuskahveille mainiosti.


Pohja on muna-sokerivaahtotaikina, johon tulee hieman mokkapalataikinan tapaan myös sulatettua voita: ensin vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, sitten lisätään sulatettu voi ja lopuksi vaalea gluteeniton jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.

Gluteeniton raparperi-toscapiirakka
3 kananmunaa
2 dl sirosokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g sulaa voita
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta.

Taikina kaadetaan noin 20x30-senttiseen vuokaan, ja taikinan päälle ripotellaan noin 5 desilitraa huuhdeltua ja pilkottua raparperia. Piirakkaa paistetaan 175 asteessa noin 20 minuuttia.


Kun piirakka alkaa olla valmis, keitetään liedellä tosca. Kaikki ainekset mitataan kattilaan ja seosta kuumennetaan koko ajan sekoitellen niin, että se saa hieman väriä ja pulpahtaa muutaman kerran.

Tosca
100 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl vispikermaa
noin 100 g mantelilastuja.

Kuuma tosca kaadetaan kuuman piirakan päälle ja levitetään tasaiseksi. 


Piirakkaa paistetaan vielä samassa lämpötilassa 10 minuuttia, jossa myös tosca saa väriä pintaan.


Sekä uunissa kypsyvät raparperit että pinnalla oleva kuorrute pitävät huolen, että piirakka pysyy todella mehevänä, joten gluteenittomuutta ei todellakaan huomaa mistään.


Ja katsokaa kuinka kauniisti juhannusruusut kukkivat!


Kommentit