Gluteeniton ruusu-vadelmatäytekakku

Tänään Suvivirsi helähtää jälleen ilmoille ja kesäloma alkaa. Kesän hempeät ruusut mielessäni tein tämän gluteenittoman vadelma-ruusutäytekakun, jossa on ruusuja on koristeina mutta myös toisessa täytteessä makuna.


Pohja on neljän munan samasuhdepohja, joka on tehty puoliksi perunajauhoista ja puoliksi vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Pohja on paistettu 18-senttisessä, korkeareunaisessa irtopohjavuoassa, jonka pohjalle pingotin leivinpaperin. Reunat voitelun ja korppujauhotin gluteenittomalla korppujauholla. Paistoaika 175-asteisen uuni alatasolla on 35 minuuttia.

Alemman kerrosvälin täyte on vadelmatäyte, jossa on vadelma-granaattiomenaskyriä, vaniljalla maustettua ja hieman sokerilla makeutettua kermavaahtoa sekä kotimaisia vadelmia. Jätä pari ruokalusikallista täytettä tähteeksi.

Toisessa välissä on raparperitäyte, joka on maustettu ruusuvedellä. Täyte on tehty maitorahkasta, samanlaisesta kermavaahdosta kuin alemmassa täytteessä sekä raparperihillosta ja ruusuvedestä. Jätä pari ruokalusikallista täytettä tähteeksi.

Ruusuvettä käytin myös sitruunalimonadin maustamiseen, ja sillä kostutin kaikki kakkupohjat.

Ruusu-vadelmatäytekakku
Pohja:
4 kananmunaa juomalasiin rikottuna
sirosokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin munia
perunajauhoa ja vaaleaa glut. jauhoseosta yhtä paljon kuin sokeria kolmenteen lasiin

Vadelmatäyte:
1 prk vadelma-granaattiomenaskyriä
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
+ noin 1 dl vadelmia

Raparperi-ruusutäyte:
100 g rasvatonta maitorahkaa
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
noin 1 dl raparperihilloa
1-2 tl ruusuvettä

Kostutukseen
noin 1 dl sitruunalimonadia
1 tl ruusuvettä.



Täyttämistä seuraavana päivänä kakku kuorrutetaan. Ensin pinta kuorrutetaan tasaiseksi tähteeksi jätetyillä täytteillä, jotka on sekoitettu keskenään.


Tasaisen pinnan päälle levitetään vaahtokarkkimassa, joka kaulitaan muutaman millin paksuiseksi levyksi. Tämän kokoiseen kakkuun menee massaa noin 400 grammaa.


Puhdas valkoinen pinta on kuin tyhjä taulu, jota voi lähteä koristelemaan mielensä mukaan. Koska tämä on minun kesälomanaloittajaiskakkuni, siinä on hattaraa muistuttamassa poutapilviä, vaaleanpunaista väriä muistuttamassa unelmista ja haaveista sekä ruusuja muistuttamassa kevätjuhlan juhlallisuudesta sekä kesän ihanista kukista.


Ruusut ovat kotimaisia luomuruusuja, joten uskallan käyttää niitä kakussa, mutta vuorasin varret silti kelmulla, ennen kuin pistin ne kakkuun.


Myös orvokit ovat nimenomaan syötäväksi tarkoitettua Tasty Violet -lajiketta, joten niitä voi huoletta käyttää koristeina. Hattara pitää laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä se katoaa olemattomiin jääkaapin kosteudessa. Tosin ei sekään ole vaarallista, jos niin käy, vaan samoille paikoille voi lisätä uutta hattaraa, jolloin ongelma on ratkaistu.


Oikein ihanaa lomaa kaikille lomansa nyt aloittaville! 



Kommentit

  1. Ihana kakku! Tässä on poutapilviä, unelmia, juhlaa ja kesän ihanuutta aivan kuin suunnittelit. Toivottavasti unelmasi toteutuvat loman aikana, ainakin suurimmat ja tärkeimmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :))) Nyt on hyvä ruveta toteuttamaan niitä kaikkia haaveita, joita kesän alkuun mennessä on ehtinyt suunnitella... :D

      Poista

Lähetä kommentti