Palmusunnuntaille persikkapullaa

Huomenna on vaalipäivän lisäksi myös palmusunnuntai, joka viimeistään aloittaa pääsiäissesongin. Minäkin starttaan pääsiäiseen näillä persikkaisilla rahkapullilla.


Taikina on pehmeää ja kuohkeaa pullataikinaa, joka syntyy pitkään vaivaamalla. Ensin kuumaan maitoon sekoitetaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna, jonka jälkeen siihen lisätään kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Jauhoja lisätään pikkuhiljaa niin kauan, että taikina alkaa irrota kulhosta ja käsistä. Siinä vaiheessa joukkoon lisätään pehmeää margariinia, joka taikinaan sekoittuessaan tekee siitä lämpimänkeltaista. Taikina viimeistellään pienellä määrällä jauhoja, jotta taikina ei jää tahmeaksi ja tarttuvaksi.

Paras pullataikina
5 dl soijamaitoa (kevyt)
2 dl sokeria
1-2 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 pss kuivahiivaa
noin 10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g pehmeää margariinia.

Taikina kohotetaan kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, jonka jälkeen siitä vaivataan ilmakuplat pois. Annoksesta tulee 3 pellillistä, joten taikina on luonteva jakaa kolmeen osaan, joista kunkin voi leipoa haluamaansa muotoon.

Näitä rahkapullia varten pyörittelin taikinan 30 pyöreäksi pullaksi, jotka laitoin uunipellille leivinliinan alle kohoamaan. Juuri ennen uuniin laittamista painoin kohonneen pullan keskelle jauhotetulla juomalasin pohjalla kolon. Kolo täytetään rahkatäytteellä, pinnalle ladotaan muutama persikkaviipale ja reunat voidellaan kananmunalla.

Rahkatäyte (riittoisuus noin 20 pullaan)
250 g rasvatonta maitorahkaa
1 kananmuna
1 rkl sitruunanmehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
+ 1 iso säilykepurkki persikoita viipaloituna.


Pullia paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla koosta riippuen 9-11 minuuttia. Valmiit pullat säilytetään jääkaapissa, ja voi niitä toki myös pakastaa.

Minäkin laitoin osan pakkaseen "pahan päivän varalle", mutta muutaman auringon lailla loistavan persikkaihanuuden jätin huomisille vaalikahveille.


Seuraavan viikon verran blogissa onkin pelkkiä pääsiäisleivonnaisia, ja ainakin yhden uuden gluteenittoman suosikkini esittelen jo heti seuraavassa postauksessa... Mukavaa viikonloppua! 💛


Kommentit