Työviikonlopun voima-aamupala

Tämä viikonloppu menee täysin töiden äärellä, mutta hyvästä aamupalasta en luovu. En kauhean usein syö avokadoa, mutta nyt sattui kaupassa käteen niin täydellisen pehmeitä avokadoja, että tein niistä suolaisenmakeaa avokado-päärynätahnaa.


Tahnan voi maustaa voimakkaammin, jolloin siitä tulee hieman erilainen versio guacamolesta, mutta ilman valkosipulia ja chiliä tämä on ihanan lempeänmakuinen sose leivän päälle.


Avokado-päärynätahna
2 kypsää avokadoa
3 pientä (tai 1 iso) kypsää päärynää
puolikkaan limen mehu
kourallinen tuoretta minttua
kourallinen suolattuja pistaasipähkinöitä
ripaus suolaa
(+ punaista chiliä ja valkosipulia pieneksi hienonnettuna).

Avokado ja päärynä kuutioidaan ja laitetaan kulhoon yhdessä mausteiden kanssa. Ainekset ajetaan sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi ja sileäksi soseeksi. Pistaasipähkinät kuoritaan ja rouhitaan karkeaksi rouheeksi, josta osa sekoitetaan tahnan joukkoon ja osa ripotellaan pinnalle.


Pähkinärouhe pehmenee hauskasti soseen seassa, ja pinnalla olevat pähkinät rouskuvat suussa mukavasti. Tässä on vähän kuin yhdessä paketissa kaikkia erilaisia leivänpäällisiä! 

Mukavaa viikonloppua! 🌞

Kommentit