Joulukalenterin kahdeksas luukku: gluteeniton piparisuklaa hurmaa kaikki
Jouluisesti maustetut piparisuklaat ovat minusta aivan parhaita joulumakeisia, mutta niissä on liki poikkeuksetta aina gluteenia, joten keliaakikot ja vilja-allergikot uhkaavat jäädä paitsi niistä ihanuuksista. Paitsi että eipä enää! Tämä superhelppo, omatekoinen piparisuklaa on täysin gluteeniton ja vielä jopa parempaa kuin kaupan valmiit, joten yksi levyllinen katoaa alta aikayksikön.
Ensin tarvitaan gluteenittomia piparkakkuja, joiden ohjeen löydät aiemmasta postauksestani täältä.
Lisäksi tarvitaan halutunlaisia muita jouluisia sattumia, kuten esimerkiksi rusinoita ja manteleita.
Lisäksi tarvitaan tietenkin suklaata, ja kaikkein paras lopputulos tulee Fazerin sinisestä. 200 gramman levyt valmistetaan tuotetietojen mukaan linjastolla, jossa käsitellään myös vehnää. Sadan gramman levyt sen sijaan valmistetaan jossakin muualla, joten jos vilja-allergia tai yliherkkyys on todella vakava, tarkista, mitä suklaata voit käyttää.
Suklaa sulatetaan varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja sulan suklaan joukkoon sekoitetaan rouhitut mantelit ja piparkakut sekä pienityt rusinat. Suklaan voi tietenkin levittää myös esimerkiksi leivinpaperin päälle jähmettymään, mutta tällaisella silikonimatolla suklaasta saa aivan aidon levyn näköisen.
Levy saa jähmettyä jääkaapissa tasaisella alustalla vähintään pari tuntia, jonka jälkeen silikonimatto varovasti irrotetaan suklaalevyn ympäriltä. Levyä voi pilkkoa ja paloitella aivan kuten mitä tahansa suklaalevyä - palat taittuvat sievästi irti toisistaan.
Ja maku - voi että! Koska omatekoisissa pipareissa on kunnon mausteet, myös suklaassa on kunnolla joulun makuja. Manteli on ihanan rouskuvaa, rusinat makeita ja piparkakun maku leviää suuhun jokaisesta palasesta.
Omatekoinen, gluteeniton piparisuklaa ( 1 levy)
100 g Fazerin sinistä tai muuta hyvänmakuista suklaata
3 gluteenitonta piparkakkua
noin 1 rkl manteleita
noin 1 rkl rusinoita.
Mitkä ovat sinun lempi joulumakeisiasi? :)





Kommentit
Lähetä kommentti