Joulukalenterin 23. luukku: rocky road on joulumakeisista nopeimmin häviävä!

Joulu alkaa jo hiipiä kotiin, ja kukatkin ovat jo päässeet sulostuttamaan tunnelmaa 🌹 


Aatonaaton puuhiin meillä kuuluu perinteisesti myös rocky roadin eli kaikilla erilaisilla herkuilla maustettujen suklaamakeisten teko. Niitä ei voi tehdä yhtään aikaisemmin, sillä ne katoavat jääkaapista alta aikayksikön. 


Minulla rocky road tarkoittaa suklaamakeista, jonka alapinta on kimara erilaisia joulun makuja; makeisia, hedelmiä ja pähkinöitä. En siis sekoita sattumia sulan suklaan joukkoon, kuten rocky road yleensä tehdään, vaan sattumat erottuu selkeästi väreistä ja muodoista. Ensin tarvitaan siis ihania ja jouluisia herkkuja, joita pilkotaan ja rouhitaan leivinpaperoituun vuokaan noin 20x30-senttiselle alueelle.


Rocky roadista voi tietenkin tehdä juuri sellaista kuin itse pitää, ja sehän siinä ihanaa onkin. Minun rocky roadissa maistuu tänä vuonna (kuten aika useana muunakin vuonna, pienin variaatioin) piparkakku, aprikoosi, kirsikka, rusina, manteli, hasselpähkinä, laku sekä vaahtokarkki.


Koska käyttämäni piparit ja lakritsi ovat gluteenittomia, tämä on myös täysin gluteeniton herkku. Värikkään herkkumaton päälle sulatetaan suklaata, tai tarkemmin sanottuna suklaita. Eli ensin tummaa suklaata (200 g) sinne tänne lorotellen, sitten roimasti maitosuklaata (200 g) ja lopuksi vielä kiemuroina valkosuklaata (100 g) sinne tänne. Jouluna saa olla ylenpalttinen!


"Kivinen tie" menee jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta suklaat jähmettyvät. Sen jälkeen se otetaan hetkeksi huoneenlämpöön ja lämpimään veteen kostutella veitsellä paloitellaan ihanuus sopiviksi suupaloiksi. Ne voi laittaa tarjolle sellaisenaan tai laittaa pieniin paperivuokiin, jolloin rocky road on myös ihana lahja tai tuliainen jouluna.


Mmmm, kaikki ihanat joulun maut suussa kerralla. Ja voiko helpommin tehtäviä makeisia ollakaan?

Kommentit