Gluteeniton voileipäkakku on makua pullollaan

Gluteeniton voileipäkakkuko kuivaa ja mautonta? Tämä gluteeniton kinkku-tomaattikakku ei todellakaan ole, vaan se on mehevää ja täynnä makua.


Leipänä voileipäkakussa on kahta erilaista gluteenitonta paahtoleipää, jotka ovat kakussa vuorotellen kerroksina. Kostukkeena leipäkerroksissa on lihalientä, joka on maustettu tuoreella timjamilla.

Alemmassa kerroksessa on aurinkokuivatun tomaatin makuisesta tuorejuustosta ja creme fraichesta tehty täyte, johon on pilkottu aurinkokuivattuja tomaatteja, makeaa punaista paprikaa sekä suolakurkkua.

Ylemmän kerroksen täytteessä on sama tuorejuustosta ja creme fraichesta tehty pohja, jossa on runsaasti maukkaita kinkkusuikaleita. Mausteena on vain mustapippuria.


Kakku on kuorrutettu aurinkokuivatun tomaatin makuisella tuorejuustolla, jota on notkistettu majoneesilla. Päällä on simppelisti tomaattia, paprikaa ja väri-ilotteluksi tuoretta basilikaa.

Tätä ei ikinä uskoisi gluteenittomaksi, ellei tietäisi! Älyttömän maukasta, täyteläistä ja juuri sopivassa suhteessa leipää ja täytettä.


Tietenkin voileipäkakusta voi tehdä juuri sen muotoisen kuin haluaa, mutta äitini on havainnut hyväksi tämän kikan tehdä kakku suorakaiteen muotoisen leipävuokaan. Paahtoleipäpalat ovat yleensä juuri sopivan levyisiä vuokaan ja siinä kakusta on helppo tehdä säntillisen muotoinen. Täytteet ja kostukkeet eivät myöskään pääse karkaamaan vuoasta, vaan maut saavat tekeytyä vaikka yön yli ennen kakun kumoamista ja kuorruttamista. Myöskin kakun kylmäsäilyttäminen on tämän muotoisena kätevää, koska kääretorttukupu on juuri täydellinen säilytysastia, joka ei vie jääkaapista kuin kapean palstan.

Kommentit