Syntisen ihana mutakakku


Valuvan sula, sitkeän tahmainen, syntisen suklainen - kaikkea sitä on täydellinen mutakakku. Ja tämä gluteeniton mutakakku tosiaan on sellainen, vaikka tähän ei tule edes oikeaa suklaata!


Taikina on todella helppo tehdä, sillä koko taikina tehdään yhdessä kattilassa ja ainoa tarvittava väline on puuhaarukka.

Syntisen ihana mutakakku
150 g margariinia
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl sirosokeria
2 kananmunaa
3 dl vaaleaa maissitärkkelystä
5 tippaa vanilja-aromia.

Rasva sulatetaan kattilassa. Kun rasva on sulanut, liesi sammutetaan ja rasvaan sekoitetaan kaakaojauhe ja sokeri. Jo tässä vaiheessa peilinkiiltävä ja tummanruskea massa näyttää vastustamattoman herkulliselta, mutta ei hätää, jos sokeri vielä hieman tuntuu kiteisenä massassa. Joukkoon sekoitetaan kananmunat yksi kerrallaan, ja koko ajan taikina muuttuu silkkisemmäksi ja silkkisemmäksi. Lopuksi taikinaan sekoitetan vanilja ja maissitärkkelys.


Taikinasta tulee yksi halkaisijaltaan noin 22-senttinen kakku (eli tuplaa annos, jos haluat tehdä kuvan mukaisesti kaksi kakkua). Taikina kaadetaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. 


Kakkua paistetaan 175-asteisen uunin alatasolla 18-20 minuuttia niin, että ulos otettaessa kakku vielä hyllyy mutta pinta ja reunat ovat jo mattapintaiset ja kypsän näköiset.


Jotta ihana, sula "muta" ei leviä, kakun on syytä antaa jäähtyä rauhassa vuoassaan. Jäähtynyt kakku irrotetaan, ja kakun voi joko tarjota sellaisenaan...


... tai esimerkiksi ohuella tomusokerikuorrutuksella hunnutettuna...


PS. Muista nuolla taikinantekokattila, sillä taikina on käsittämättömän hyvää ja se on ainoa keino, jolla voit vastusta tulikuumaa kakkua siihen saakka, että se ehtii sen verran jäähtyä, ettei suu pala.

Kommentit