Kuivakakku joka on kaikkea muuta kuin kuiva: syksyinen omena-kanelikakku

Omput sopivat hillon lisäksi ihanasta leivonnaisiin, ja tämä vegaaninen ja gluteeniton kuivakakku saa mehukkuutensa ja makunsa syksyn omenoista - eikä sitä todellakaan uskoisi gluteenittomaksi, sillä niin mehevä ja kostea kakku on!


Muun hyvän lisäksi kakku on todella helppo tehdä: tarvitaan vain yksi kulho ja puuhaarukka.

Omena-kanelikakku
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
3 dl sirosokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
100 g sulaa margariinia (esim. Sunnuntai 80 %)
1 prk (200 g) Oatly oat fraiche -kauravalmistetta
2 dl (=2 nyrkin kokoisesta omenasta) omenaraastetta.

Kuivat ainekset mitataan kulhoon ja sekoitetaan keskenään. Joukkoon kaadetaan sula margariini sekä kauravalmiste ja omenaraaste. Huomioithan, että oat fraiche -valmisteessa taataan hyvin matala gluteenipitoisuus (max. 100 mikrogrammaa kilossa tuotetta) mutta ei siis täyttä gluteenittomuutta (jonka raja on 20 mikrogrammaa painokiloa kohden). Koska tähän kakkuun tulee aika tarkalleen 800 grammaa muita aineksia kauravalmisteen lisäksi, pitoisuus laskee juuri tuohon 20 mikrogrammaan, joten kakku on gluteeniton.


Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi taikinaksi, josta toki raastesuikaleet erottuvat. Taikina laitetaan 1,5-litraiseen torvivuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu.


Kakkua paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on pinnalta kauniin kullanruskea ja se irtoaa vuoan reunoista mutta on edelleen mukavan tahmea ja kostea sisältä. Kakku kumotaan vuoasta hieman jäähtyneenä, ja muiden kuivakakkujen tapaan tämä vain mehevöityy ja paranee, kun saa tekeytyä päivän tai pari.


Tämä maistuu ihanasti aidolta omenalta, ja raaste antaa jopa hieman porkkanakakkumaisen rakenteen kakulle. Porkkanakakusta voisi lainata myös vaniljaisen tuorejuustokuorrutuksen, joka ei varmasti olisi ollenkaan hassumpaa tämänkään kakun päällä...

Kommentit