Syksyn sadon pasta

Oletko jo testannut kikhernepastaa? Se on luontaisesti gluteenitonta, runsasproteiinista ja maukasta pastaa, joka on nimensä mukaisesti tehty kikhernejauhosta. Yhdessä syksyn maukkaiden kasvisten ja vihannesten kanssa kikhernepastasta saa aivan superhelpon ja todella hyvän aterian.



Hellekesän ansiosta tomaatti tuntuu tuottavan satoa aivan mahdottomasti (ja tomaatit ehtivät jopa kypsyä!), ja muutkin kasvikset ovat saaneet nauttia auringosta ja maistuvat ihanilta. Tomaattia, herkkusieniä ja kesäsipulia menee pastaani tällä kertaa, mutta yhtä lailla esimerkiksi kesäkurpitsa, sokeriherneen palot ja sipuli olisivat hyvä yhdistelmä. 


Myös basilika on tykännyt kuumuudesta, ja yrttiä kasvaakin mielettömiä puskia. Siispä iso kourallinen tuoreen basilikan lehtiä, ja sitten pastan salainen ainesosa: sitruunankuori, joka raikastaa koko pastan ja antaa ihanaa pirtettyä annokseen!


Herkkusienet paistetaan pannulla pähkinäöljyssä ja maustetaan suolalla ja sitruunapippurilla. Muut kasvikset lisätään pastan joukkoon kypsentämättöminä.

Pastaa keitetään suolatussa vedessä 5-6 minuuttia eli sen aikaa, että rakenne on edelleen mukavan pureskeltava mutta ei kova, ja raa'assa pastassa tuntuva herneen maku on haipunut pois kypsentämisen myötä. 

Kasvikset ja basilikan lehdet sekoitetaan valutetun pastan joukkoon, päälle rouhitaan myllystä suolaa ja annos kruunataan parmesaanilla. 


Minusta tällainen pasta on ihanaa, kun kasvikset ovat tunnistettavasti itsensä muotoisia ja värisiä sen sijaan, että ne olisi paseerattu tai soseutettu tai haudutettu paksuksi, tunnistamattomaksi kastikkeeksi. Tuhtien kermakastikkeiden aika on sitten sydäntalvella... 

Kommentit