Illallismuisteloita Kuala Lumpurista

Nyt kun työt on saatu mallikkaasti alkuun, on hyvä aika palata hetkeksi muistelemaan kesän lomamatkaa Kuala Lumpurissa ja erityisesti yhtä reissun illallista, josta lupasin jo vanhan blogin puolella kirjoittaa.

Malesian pääkaupungin maisemaa halkoo siis Menara-niminen torni, joka taitaa olla maailman seitsemänneksi korkein rakennus. Torniin ja sen noin 280 metrin korkeudessa sijaitsevalle näköalatasanteelle (kuva tasanteelta) pääsee toki kiipeämään ilman illallisvelvollisuutta, mutta täyden elämyksen tornissa saa Atmosphere 360 -ravintolassa.


Atmosphere 360 on pyörivä ravintola, josta pääsee monipuolisen illallisbuffetin lomassa katselemaan koko Kualu Lumpurin siluettia ja maisemia. Erityisesti auringonlaskun aikaan maisemat ovat henkeäsalpaavat!

Myös itse illallinen on varsin hieno (englanniksi sanoisin fancy) kokemus, vaikka jollain tavalla ennakko-oletukseni olivat vielä korkeammalla. Buffetissa menettää kuitenkin aina annosten kauniin esillepanon ja valmiiden makuyhdistelmien ammattimaisen suunnittelun, jotka taas ala carte -ravintolassa ovat jonkun ammattilaisen huolella suunnittelemat. 

Alkupalapöydästä löytyi sushia ja jos jonkinlaisia mereneläviä, ja ne olivatkin yksi ehdoton illallisen kohokohta. Kylmää valkoviiniä, laskeva aurinko ja lautanen täynnä tuoreita simpukoita ja rapuja - aika täydellinen kesäilta. (Yksi huono puoli pyörivässä ravintolassa on, ja se on valaistuksen jatkuva vaihtelu kirkkaankeltaisista spottivaloista hämäränsiniseen tunnelmavalaistukseen; pahoittelen siis jo etukäteen kuvien vaihtelevaa värimaailmaa ja laatua.)


Tonnikala- ja lohisashimit maistuivat niin tuoreelta ja raikkaalta, että edes soijakastikkeen lisääminen tuntui suorastaan synniltä. 


Pääruoat olivat yhdistelmä aasialaisia ja länsimaisia ruokia, kuten dim sum -nyyttejä, lihavartaita sataykastikkeella, paistettua lohta ja karitsaa sekä useita naudanliha- ja broileriruokia erilaisissa kastikkeissa. Melko perinteistä siis, mutta "väliruoaksi" ennen jälkiruokaa tarjolla olevat hedelmät ja juustot olivat taivaallisen hyviä. Juustot maistuivat ehkä siksi, että niitä eri juuri missään muualla koko reissun aikana ollut tarjolla, mutta voi pojat miten tuoreita, maukkaita ja mehukkaita hedelmät voivatkaan olla! Ananasta, meloneja, mangostiinia, litsiluumua, lohikäärmehedelmää...


Ja viimeiseksi koko buffetin paras osuus: kakkubuffet! Jälkkäripöydässä oli pikkuleipien ja paikallisten suosiossa olevien vanukkaiden lisäksi valehtelematta viittätoista erilaista kakkua pieniksi suupaloiksi taiten leikattuna ja koristeltuna.


Kuvassa on takana oikealla suklaakakkua vadelmakastikelammikon keskellä, oikealla edessä red velvet -kakkua, vasemmalla mangokakkua, keskellä kiivi-mansikkakakkua ja takana vasemmalla sitruunakakkua sekä kahvilla maustettua mokkaunelmaa. Onneksi noutopöydästä saa santsata...

Kakkujen jälkeen saattoi hyvin tyytyväisenä tilata hissin ja palata 86 kerrosta alaspäin takaisin maan kamaralle... Portaita en ehkä olisi siinä hetkessä kyennyt kävelemään. Nyt täällä koto-Suomessa sen sijaan alkaa olla jo miellyttävämmät sisälämpötilat, mikä tietää sitä, että pian pääsee taas leipomaan. Sähkövatkain suorastaan huutaa päästä käyttöön ja sormet syyhyävät jo uusien reseptien ja herkkujen pariin - olisikohan se mustikkaa vai kenties vadelmaa tai herukkaa, jonka ympärille alkaisin ideoida jotakin ihanaa viikonlopuksi..?

Kommentit