Bounty hyppäsi suklaapiirakkaan

Glorian Ruoka&Viini-lehdessä, josta myös edellisen postauksen kukkakaalicurryn ohje on peräisin, oli loppukesästä suklaisen kookospiirakan ohje, joka kuulosti taivaalliselta ja jota täytyi testata, sillä onhan Bounty-suklaapatukka yksi suosikkimakeisistani. Tämä "Bounty-piirakka" on gluteeniton ja siinä on ihanan kekseliäs pohja, mutta täytettä kehittelisin vielä...


Pohja on todella kookoksen ystävän unelma, sillä se koostuu miltei kokonaan kookoshiutaleista: hiutaleet vatkataan yhdessä kananmunien, hunajan ja öljytilkan kanssa sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi, joka painellaan keskikokoisen piirakkavuoan pohjaksi ja reunoiksi.


Pohjaa esipiastetaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat kullanruskeat ja pohja keskeltäkin kypsä.


Pohjan paistumisen aikana tehdään täyte, koska sekä täytteen että pohjan pitää jäähtyä ennen niiden yhdistämistä.

Kattilaan kaadetaan purkillinen kookosmaitoa, joka kuumennetaan kiehuvaksi. Kuumaan kookosmaitoon sekoitetaan tummaa suklaata, joka sulaa kuuman nesteen joukkoon.


En tiedä, johtuuko suklaatäytteen minusta hieman vanukasmainen koostumus kevyen kookosmaidon käyttämisestä vai siitä, että 70 % leivontasuklaani on peräisin kesän Puolan matkalta... Mutta joka tapauksessa täyte saa jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen se kaadetaan pohjan päälle. Piirakka saa jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mutta siinäkään ajassa täyte ei kovin paksuksi jähmety.

Sen verran jämäkkä täyte kuitenkin on, että sen päälle voi ripotella muhkeita puutarhavadelmia ilman, että ne painuvat täytteen sisään. Ja ihanaltana suklainen täyte ja raikkaat vadelmat maistuvat yhdessä! Mutta minusta kookoksen maku ei ole riittävän voimakas täytteessä, vaikka pohjassa kookos hyvin tuntuukin.

Suklainen kookospiirakka
Pohja:
6 dl kookoshiutaleita
2 kananmunaa
2 rkl hunajaa
1 rkl mietoa ruokaöljyä
Täyte:
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
300 g tummaa suklaata (70 g)
+ pinnalle vadelmia ja kookoshiutaleita


Mutta sievä kiiltävä ja tasainen suklaapinta kyllä on, sitä ei käy kieltäminen.


Kommentit