Sitruuna-kookosboston hurmaa kahvipöydässä

Pulla on parasta, ja yksi parhauspuolista on se, että pullasta voi tehdä niin monenlaista. Aurinko pilkotteli hetken taivaalta ja tuntui ihan keväältä, joten tein kahvipöytään tällaisen lemon curdilla ja kookosrouheella täytetyn bostonkakun, jonka makea tuoksu ja tahmainen pinta on suorastaan vastustamaton.


Hyvä pulla lähtee tietenkin hyvästä taikinasta. Postasin jo laskiaspulla-aikaan oman pullataikinareseptini, ja samalla ohjeella syntyi myös tämä pullakakku. Ohjeen löydät täältä.

Annoksesta tulee 3 pellillistä pullia, eli voi tehdä esimerkiksi yhden tällaisen kakun, yhden pellin korvapuusteja ja yhden pyöreitä pullia. Tai tehdä kolme erilaista bostonia: vaikka kaneli-sokeri-, mustikka- ja sitruunatäytteiset!

Bostonia varten otetaan 1/3 taikinasta ja kaulitaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi. 


Koska suolaisenmakea on aina yhtä koukuttava yhdistelmä, pohja voidellaan ensin kevyesti huoneenlämpöisellä, suolaisella voilla. Voikerroksen päälle levitetään reilulla kädellä sitruunatahnaa eli lemon curdia, jota voi tehdä itse sitruunamehusta, -kuoresta, sokerista, voista ja keltuaisista, tai sitä voi ostaa valmiina kaupasta. Sitruunatahnakerroksen päälle ripotellaan vielä rouhittuja kookoslastuja tai valmiita kookoshiutaleita.


Levy kääritään rullalle, joka leikataan yhdeksään yhtä suureen viipaleesen. Viipaleet asetellaan voideltuun irtopohjavuokaan vieri vieriin.

Sitruuna-kookosbostonin täyte
noin 25 g pehmeää voita
noin 100 g lemon curdia
noin 1 dl paahdettuja kookoslastuja rouhittuna
+ kananmuna pinnan voiteluun.


Viipaleet saavat kohota liinan alla, lämpenevän uunin päällä sen aikaa, että uuni saavuttaa 175 asteen lämpötilan. Sen jälkeen pinta voidellaan kananmunalla, ja boston menee uuniin noin 35 minuutiksi. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, vuoan päälle voi laittaa leivinpaperin.

Kakku saa hieman jäähtyä uunista ottamisen jälkeen vuoassaan, jotta kaikki ihanat täytteet imeytyvät varmasti. Sen jälkeen kakku irrotetaan vuoasta ja asetetaan tarjolle. Pinnan voi halutessaan kevyesti hunnuttaa tomusokerilla.


Oman pullansa voi irrottaa bostonista käsinkin, mutta jos haluaa hieman maltillisemman kokoisen viipaleen, kakkulapiolla se onnistuu.


Pehmeää ja kuohkeaa pullaa, raikkaan makeaa sitruunaa, aavistuksen pähkinäistä ja suussa rouheana tuntuvaa kookosta ja makeantahmeaksi paistunut pinta - aivan täydellinen seuralainen päiväkahville! 

Kommentit