Vaniljaiset banaaniletut viikonloppuaamuun

Työarjen keskellä rauhalliset ja pitkät viikonloppuaamut ovat lempiaikaani. Aamulla on kuitenkin aina kova nälkä, joten aamupalan valmistuminen ei saa viedä kovin kauaa. Nämä vaniljaiset banaaniletut valmistuvat ilman minkäänlaisia jauhoja, ja paistamisineen aikaa kuluu valmistukseen vain puoli tuntia.


Taikinaan tarvitaan kypsää banaania, kananmunia, maitorahkaa sekä proteiinijauhetta. Mausteeksi voi laittaa hieman vaniljaa ja/tai kardemummaa, tai miksei vaikka molempia.

Vaniljaiset banaaniletut (noin 20 kpl)
2 pientä kypsää banaania
3 kananmunaa
200 g laktoositonta, rasvatonta maitorahkaa
1 dl (= 40 g) vaniljan makuista proteiinijauhetta (esim. Valio)
ripaus kardemummaa.

Koska kaikki ainekset vain surautetaan tasaiseksi sauvasekoittimella, pannun voi laittaa kuumenemaan heti kun ainekset ovat mitattuna kulhossa.

Lettupannun kolot kannattaa voidella, koska taikina on aavistuksen hankalaa paistaa. Kun pannun malttaa pitää keskilämmöllä, että taikina ehtii kypsyä ja alkaa kuplia pinnalta, kääntäminen onnistuu kyllä ja letuista tulee ihan sieviä ja pitsikuvioisia pinnaltaan. Ja vaikka osasta tulisi ruttuisia, ei haittaa! Ne maistuvat aivan yhtä hyviltä!


Valion vaniljaproteiinijauhe on sen verran makeaa, että letut eivät kaipaa sokeria eivätkä yltiömakeita lisukkeita, joten suklaalevitteet ja siirapit voi unohtaa ja ottaa pakkasesta kesän ihanat marjat sulamaan.

Vadelmat, mustikat ja mansikkahillo yhdessä tuovat kesän väistämättä mieleen! 


Kuinka hyvältä kirpsakat marjat maistuvatkaan makeiden lettujen kanssa, ja vanilja ja kardemumma ovat ehdottomasti yksiä lempimauistani. Eikä haittaa yhtään, vaikka marjat olisivat hieman kohmeisia, sillä kuumien lettujen päällä ne sulavat juuri sopiviksi.


Hempeän vaaleanpunaiseen aamuun sopivat lisäksi vaaleanpunaiset tulppaanit, jotka ostin eilen. Ne ovat niin nättejä, että istuskelen ihan mieluusti keittiössä juomassa vielä toisenkin mukillisen teetä ennen kuin käyn päivän puuhiin... Ihanaa viikonloppua! 🌷


Kommentit

  1. Sinulla on ihan jo keväiset tunnelmat keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nimenomaan keittiössä kyllä; ikkunasta kun katsoo ulos, tilanne on ihan eri :DDD

      Poista

Lähetä kommentti