Kuuman päivän herkkukahvijuoma

Tätä ei voi ehkä edes reseptiksi sanoa, mutta kahvinjuojat ovat varmasti viime päivinä mietiskelleet, kuinka voisivat saada kofeiiniannoksensa ilman kuumuutta, sillä lämpöä on piisannut ilman kuumia juomiakin. Tämä ehkä jo hieman herkun ja jälkkärin puolelle kallistuva vaniljakylmäkahvi on älyttömän hyvää ja nimensä mukaisesti raikastavan kylmää.


Kahvin voi tehdä joko kahvijääpaloista, jotka tehdään yksinkertaisesti pannukahvista jäähdyttämällä ja pakastamalla. Jos kahvijääpaloja on valmiina pakkasessa, kahvijuoman tekee alta aikayksikön. Jos jääpaloja ei ole, kahvin voi uuttaa suoraan kylmään veteen, mutta se vie hieman enemmän aikaa.

Kylmäuutettu kahvi (1 kupillinen)
2,5 dl kylmää vettä
3 kahvimitallista suodatinkahvia

Kahvi ja vesi mitataan kannuun tai kulhoon ja laitetaan jääkaappiin uuttumaan vähintään 12 tunniksi. Valmis kahvi tietenkin suodatetaan, jotta kahvinporoja ei päädy suuhun.


Kahvinsa mustana juova onkin jo tässä vaiheessa tyytyväinen ja pääsee nauttimaan kahvinsa, mutta herkkukahviin tarvitaan vielä kahta ainesosaa. Ensin pallo vaniljajäätelöä.


Ja päälle loraus vaniljasoijamaitoa. Mikä tahansa muukin maito tietenkin käy, mutta vaniljalla maustettu soijamaito on hieman makeaa ja ihanan vaniljaista, joten se yhdessä jäätelön kanssa tekee kahvista todella vaniljakahvin.


Vaikka kaikki ainesosat ovat kylmiä, kesän lämpö (sisällä ja ulkona tasaisen kostea +26 astetta...) kyllä tekee tehtävänsä ja sulattaa jäätelön kahvin joukkoon. Raikkaita kahvihetkiä!

Kommentit