Sunnuntaiaamun pinkki aamupala

Tuorepuurot eli yön yli turvotetut puurot ovat olleet jo pitkään trendikkäitä, ja minustakin ne ovat ihanaa vaihtelua joka-aamuiselle kaurapuurolle. Ja suinkaan pienin syy niiden ihanuuteen ei ole niiden kauneus, vai voiko muka sunnuntaipäivästä tulla muuta kuin hyvä, kun sen aloittaa näin vaaleanpunaisella ja söpöllä aamupalalla?!


Vadelma-mansikkatuorepuuro (2 annosta)
2 dl maustamatonta, rasvatonta jugurttia
1 kypsä banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl kauralesettä
2 dl mansikoita
1 dl vadelmia
0,5 dl auringonkukansiemeniä
pari tippaa vanilja-aromia.

Ohje on niin helppo, että se mahtuu yhteen virkkeeseen: banaani surautetaan sauvasekoittimella mussuksi, ja sen jälkeen lisätään loput ainekset ja soseutetaan. 

Puuro saa tekeytyä yön yli jääkaapissa, ja aamulla se vain sekoitetaan - sekä tietenkin trendiin kuuluvasti koristellaan. Minä olen sen verran aamunälkäinen, etten ruvennut aamulla askartelemaan hedelmäruusukkeita tai muitakaan Instagram-kelpoisia koristeita, vaan halusin päästä nopeasti itse asiaan eli nautiskelemaan puurostani. Päällä on suutuntuman ja maun vuoksi kokonaisia vadelmia, kookoslastuja sekä kuivattua mansikkaa. Loppupuuron päälle ripottelin hieman myös mysliä.


Muumimukeista on kohistu paljon uuden Muumin päivä -mukin myötä, ja kohinan seurauksena minäkin kaivoin omat muumimukini kaapista taas jokapäiväiseen käyttöön. Vaaleanpunaisen puuron kanssa sopii tietenkin herttainen ja söpö Rakkaus-muki 💝

Kommentit