Parhaat wingsit ikinä



Näin keskiviikkona voi jo luoda varovaisen silmäyksen viikonloppuun ja erityisesti perjantai-iltaan, jolloin on mukava syventyä ruoanlaittoon arkipäiviä enemmän. Ajattelin postata nyt näiden maailman parhaiden kukkakaalisiipien ohjeen, jotta ehdit ostaa tarvittavat aineet ja tehdä näitä ihanuuksia perjantai-iltana. 


Kukkakaalisiivet ovat nimensä mukaisesti kanansiipiä muistuttavaa sormisyötävää ja seurusteluruokaa mutta ilman lihaa ja moninkertaisesti paremman makuisena.

Kukkakaalisiivet (pellillinen ~ 4 annosta)
1 kg kukkakaalia (1-2 koosta riippuen)
3 kananmunaa
noin 3 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
3 tl savupaprikajauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
noin 2 dl hyvänmakuista bbq-kastiketta

Kukkakaali huuhdotaan ja pilkotaan kukinnoiksi. Isoimmat kukinnot voi vielä puolittaa, jotta paloista tulee suurinpiirtein samankokoisia keskenään. Kananmunat rikotaan laakeaan astiaan ja rakenne vatkataan rikki. Toisessa astiassa sekoitetaan mausteet korppujauhoihin. Kukkakaalikukinnot pyöräytetään ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa niin, että ne ovat kauttaalteen korppiksilla kuorrutettuja. Paneroidut siivet levitetään uunipellille ja laitetaan 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Pinnalta rapeaksi paistuneet ja sisältä pehmeäksi kypsyneet kukkakaalit nostetaan hetkeksi uunista, valellaan bbq-kastikkeella (käytin Santa Marian American smokey hickorya) ja laitetaan vielä 5 minuutiksi takaisin uuniin.


Siivet ovat älyttömän hyviä sellaisenaankin, ja voisin napsia "ohimennen" vaikka koko pellillisen, mutta tukevamman aterian niistä saa esimerkiksi rapeaksi paistetun tofun ja salaatin kera. Ja aivan parasta siivet ovat sinihomejuustodipin kanssa!

Sinihomejuustodippi
200 g kermaviiliä
100 g murustettua Aura-juustoa
ripaus mustapippuria.

Ah, olisipa jo perjantai! Kukkakaalit odottavat jo vihanneslokerossa ja minä odotan keittiössä, että ne muuntuisivat jo makeantulisensavuisiksi siiviksi...


Kommentit